Deze 4 dingen wist je nog niet over je vagina

vagina

Leuk om te weten!

Dat je er een hebt, is wel duidelijk. Maar wat weet jij eigenlijk over je vagina? Wij geven je vier feitjes over je vagina die voor jou waarschijnlijk tot nu toe onbekend waren.

1. Je clitoris is een stuk groter dan je waarschijnlijk denkt

Altijd gedacht dat je clitoris ongeveer het formaat van een erwtje heeft? Dan kunnen we je hierbij meedelen dat je al die tijd fout zat. Hoewel je maar een heel klein deel van de clitoris kan zien, is het een uitgebreid orgaan met meer dan 10.000 zenuwuiteinden. De clitoris reikt helemaal terug tot aan je bekken. Niet zo gek dus dat dat ‘kleine bultje’ voor zoveel opwinding kan zorgen!

2. Je schaamlippen hebben meerdere functies

Je schaamlippen zijn er om je vagina te beschermen, maar ze kunnen ook zorgen voor seksueel plezier. Zoiets als de ‘perfecte schaamlippen’ bestaat niet. Schaamlippen zijn er in allerlei soorten en maten en het exemplaar dat jij hebt gekregen, past waarschijnlijk bij jou. Probeer je vooral comfortabel te voelen in je lichaam!

3. Sperma kan je pH balans verstoren

Je vagina beschermt haar eigen slijmvlies en houdt zichzelf schoon. Wanneer je seks hebt, kan sperma de pH balans, oftewel de zuurgraad van je vagina, beïnvloeden. Dit maakt je geslachtsdeel gevoeliger voor bacteriën, wat kan zorgen voor vervelende infecties. Wil je dit zoveel mogelijk voorkomen? Zorg er dan voor dat je na een intieme sessie een bezoekje brengt aan het toilet. Plassen na de seks zorgt er namelijk voor dat er minder bacteriën blijven hangen.

4. Je libido is afhankelijk van je cyclus

Toegegeven, dit feitje is je misschien al wel bekend. Rondom je eisprong is je libido op z’n hoogst, waarna je sex drive steeds meer afneemt. Vooral net voor je ongesteldheid is de kans groot dat je even geen zin hebt in de daad. Natuurlijk spelen menstruatieklachten daarbij ook een rol.

Lees ook: Deze voordelen ervaar je als je geen onderbroek meer draagt

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Fahad Waseem