Aha: dít is dus het geheim achter die mysterieuze zwevende straatartiesten, wist jij dit?

straatartiest

Hoe doen die zwevende straatartiesten dit toch?

In grote steden zie je ze vaak, als je bijvoorbeeld over de Dam in Amsterdam loopt struikel je er zowat over. Ook in de rest van Europa zijn ze op drukke plaatsen overal te vinden: ‘zwevende’ straatartiesten. Heb je altijd al weleens willen weten hoe ze dit doen? Een paar slimmeriken op Twitter zijn daar achter gekomen!

De slangenbezweerder, de zwevende man en de man op het spijkerbed, het lijkt wel échte magie als je deze straatartiesten hun truc ziet doen. Maar het is allesbehalve magisch, achter deze indrukwekkende optredens ligt een heel praktische truc ten grondslag. Deze truc is echt zo’n gevalletje waarbij je achteraf denkt: “Waarom ben ik hier zelf niet opgekomen?” Is het je namelijk weleens opgevallen dat zwevende straatartiesten altijd een erg wijde broek dragen? Dit past natuurlijk bij het personage dat ze uitbeelden, maar het heeft ook nog een andere reden. Daarnaast rusten alle zwevende straatartiesten met hun arm op een stok of paal.

Zoals de foto hieronder laat zien, maken de straatartiesten gebruik van een slimme truc. Een zware plaat op de grond is bevestigd aan een sterke paal, vermomd als stok of schep. Deze zit via de mouw van de straatartiest vast aan een tweede plaat waar de artiest gemakkelijk op kan zitten. Vanwege de wijde kleding en tapijten kun je als toeschouwer niets zien van de constructie! Goed, weer een illusie armer… Had jij dit gedacht? Bekijk de foto’s hieronder:

Bron: Ze.nl | Beeld: Street Artist – Charlie Chaplin door FuFu Wolf onder de licentie CC By 2.0