‘Als mijn zus niet minder tampons gaat gebruiken, koop ik ze niet meer voor haar’

tampons

‘Volgens haar ben ik een man en kan ik het daarom niet begrijpen’

Lars* (21) woont sinds een paar maanden samen met zijn 19-jarige zusje. Ze wilde graag vrijheid en daarom is ze bij haar broer ingetrokken. Hun ouders betalen de studie en Lars betaalt al het andere voor zijn zusje. Maar van één product vindt hij dat ze veel te veel gebruikt: tampons.

Samenwonen

“Mijn zus is bijna een jaar geleden met mij meeverhuisd, omdat ze meer vrijheid wilde van onze ouders”, begint Lars zijn verhaal op het forum Reddit. “Ze is 19 jaar oud en studeert nog. Onze ouders betalen haar studie en ik moet voor al het andere betalen. Sinds we samenwonen regel ik eten, rekeningen en alle andere kleine uitgaven.” Zijn zusje is zelf ook nog op zoek naar een baan.

“Het was in het begin geen probleem,” gaat hij verder, “ik stemde ermee in dat ze meeverhuisde en wist wat ermee gepaard zou gaan. Volgens mij heb ik haar nooit het gevoel gegeven dat ze een last is.” Toch heeft de man de laatste tijd moeite om rond te komen. “We moeten bezuinigen op onnodige dingen en ik heb zelfs onze ouders om wat extra geld voor mijn zusje gevraagd. Anders kan ik niet veel langer voor haar zorgen en moet ze terug naar huis. ”

Te veel tampons

Vooral de maandelijkse periode waar zijn zusje ook mee te maken heeft, is volgens Lars een groot probleem in het financiële plaatje. “Ze gebruikt veel te veel menstruatieproducten”, stelt hij. Volgens hem is het op een bepaald punt verspilling en geen noodzaak meer. “Mijn zusje is graag schoon en verzorgd, dat snap ik helemaal, maar ze gebruikt wel drie doosjes tampons per maand”, vertelt hij. “Ze zegt dat ze elk uur van tampon moet wisselen, maar zelfs ik weet dat dat overdreven is.”

Daarom besloot Lars de hulp van zijn moeder in te schakelen, en die bleek het ‘probleem’ wel te herkennen. “Mijn moeder vertelde dat ze moest vechten om de tampons in huis sinds mijn zusje ongesteld werd. Hoeveel bloedverlies ze ook heeft, ze gebruikt echt veel meer dan nodig.”

Wel of niet bezuinigen

Met de bevestiging van zijn moeder op zak, besloot Lars de confrontatie aan te gaan. “Ik vroeg haar om minder menstruatieproducten te gebruiken”, laat hij weten. Maar dat viel niet bepaald in goede aarde. “Ze werd boos, verhief haar stem en vertelde me dat ze daar absoluut niet op kan bezuinigen. Volgens haar heeft ze alles nodig van wat ze gebruikt en ik ben een man, dus ik kan het niet begrijpen.”

Daardoor begon Lars ook zijn stem te verheffen en vertelde hij haar dat ze minder tampons moest gebruiken, of dat hij stopte het voor haar te kopen en ze haar eigen producten moest inslaan. “Daarna heeft ze zichzelf boos opgesloten in haar kamer. Ik besloot met haar te praten zodra ze gekalmeerd is. Toen ik met mijn vrienden uitging, vertelden de meiden echter dat mijn zus gelijk heeft en dat ik niet kan bepalen hoeveel tampons ze nodig heeft.” Lars twijfelt nu of hij te hard voor zijn zusje is geweest. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam u/Rinoalbering.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik smeekte mijn dochter geen kinderen meer te krijgen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels