Awkward: ‘Ik deed alsof ik mijn zus niet kende in de winkel’

zus

De zussen kregen ruzie in de winkel, waarna Serena deed alsof haar zus een vreemde was.

Serena* en Amber hebben zo hun typische problemen zoals elke zussen dat hebben. De twee ruziën regelmatig om kleine dingetjes, maar onlangs liep een ruzie wel heel erg uit de hand in een winkel. Amber flipte compleet, waarna Serena tegenover het winkelpersoneel deed alsof ze haar zus niet kende.

Geestelijke gezondheid

Serena doet haar verhaal op het anonieme platform Reddit en vraagt wat anderen van de ruzie vinden. “Ik en mijn zus kunnen niet met elkaar opschieten”, begint ze haar verhaal. “Vroeger waren we heel close, maar toen ik ouder werd realiseerde ik me dat haar geestelijke gezondheid achteruit ging en dat ze iedereen opzadelde met de zorg daarvoor. Ze maakte ook misbruik van me, zoals mij naar huis laten lopen vanaf de eerste hulp terwijl ze genoeg geld had om ons allebei met de bus te laten gaan (ik had een gesprongen eierstokcyste en verloor veel bloed). We doen wel normaal tegen elkaar op familiebijeenkomsten, omdat we allebei beloofd hebben om ons te gedragen. Echter hebben geen tijd samen doorgebracht sinds ik aan haar voorstelde om met een psycholoog te gaan praten”, vertelt Serena.

Meubels

Dit zag Amber totaal niet zitten en ze vond dan ook dat haar zus haar in de steek heeft gelaten. “Ze geeft mij de schuld, omdat ik een tijdje bij haar en haar man heb gewoond en niet genoeg heb bijgedragen aan het huishouden. Maar ik werkte toen parttime en zat de andere helft van mijn tijd op school”, legt ze uit. “Hoe dan ook, afgelopen winter ben ik zelf weer bij mijn ouders ingetrokken. Ik kon alleen meenemen wat in mijn kleine auto paste. Het was een reis van 20 uur, dus ik kon ook niet nog een keer op en neer reizen. Meubels pasten niet in mijn auto, dus besloten Amber en ik om te gaan shoppen bij de kringloopwinkel.”

Ruzie

Maar in plaats van dat de zussen gezellig samen gingen winkelen, schoot Amber compleet uit haar slof. “Er was niemand om haar weg te sturen of haar ervan te weerhouden tegen me te schreeuwen. Ze begon over hoe ik haar leven had geruïneerd en hoe onze ouders me bij hen lieten wonen en haar niet meer. Dit is iets wat ze doet als ze een paar dagen vergeet haar antidepressiva in te nemen, maar het is altijd alleen tegen mij gericht geweest.” Het winkelpersoneel hoorde de dames schreeuwen. “Een medewerkster haastte zich naar me toe en vroeg wat er aan de hand was en of ik haar kende. Ik zei dat ze een willekeurig persoon was die tegen me begon te schreeuwen. Ze werd minder samenhangend toen dit gebeurde dus het klonk wel geloofwaardig. Het personeel joeg iedereen weg van haar naar een andere kamer in de winkel, en toen andere klanten vroegen wat er gebeurd was, zei ik dat ze me voor iemand aangezien moest hebben. Uiteindelijk ben ik door de achterdeur weggegaan nadat ik een medewerker hoorde zeggen dat haar man daar was aangekomen en haar had gekalmeerd.”

Vriend

“Daarna stuurde Ambers vriend me een heleboel sms’jes over dat ik haar voor gek had gezet en hij beweerde dat ik niet om haar geestelijke gezondheid gaf en het vervolgens expres erger had gemaakt. Ik wilde gewoon niet verbannen worden uit de winkel, omdat het de beste winkel is voor meubels”, aldus Serena. Wat vind jij? Had Serena het anders moeten aanpakken?

*Serena en Amber zijn niet de echte namen van de zussen. Serena deelt haar verhaal anoniem op het platform Reddit onder de naam u/12883916455.

Lees ook: Heftig: ‘Ik ontdekte dat mijn vader de ex-vriend van mijn oma was’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels