Heftig: ‘Ik ontdekte dat mijn vader de ex-vriend van mijn oma was’

vader

Sophia is woedend op haar moeder, die dit al die tijd heeft verzwegen

Sophia* (16) heeft nooit geweten wie haar biologische vader was. Tot recentelijk, toen haar moeder besloot om het haar eindelijk te vertellen. Haar familie deed al die tijd geheimzinnig en Sophia snapt nu waarom dat is. Haar echte vader was namelijk ooit de stiefvader van haar moeder. Sophia doet haar verhaal op het anonieme platform Reddit.

Ex-stiefvader

“Onlangs besloot mijn moeder me eindelijk te vertellen wie mijn echte vader is, omdat ik net zestien was geworden en ze vond dat ik oud genoeg was om het nu te weten”, begint Sophia haar verhaal. Wat volgde was een enorm shockerend verhaal. “Ze nam me apart in de woonkamer en vertelde me dat mijn biologische vader haar ex-stiefvader is, oftewel mijn grootmoeders ex-echtgenoot.” Sophia was enorm in shock van dit nieuws. “Ik walgde ervan en was teleurgesteld in mijn moeder. Ik was woedend en zei tegen haar dat het logisch is dat ‘oma niet graag bij haar in de buurt is, omdat ze haar benen niet lang genoeg dicht kon houden om van oma’s man af te blijven.’ Ik weet niet of ik haar ooit nog op dezelfde manier kan aankijken”, vertelt Sophia.

Spanning

“Mijn moeder begon te huilen en zei: ‘Het spijt me echt, mijn daden hebben uiteindelijk veel mensen gekwetst, het is iets waar ik elke dag mee leef, weet gewoon dat mijn daden jou niet definiëren'”, gaat Sophia verder. “Ik had nooit in een miljoen jaar gedacht dat haar ex-stiefvader mijn vader zou zijn. Ik voelde me afschuwelijk en walgde een beetje van mezelf. Tegelijkertijd begon alles eerlijk gezegd wel logisch te worden. De manier waarop mijn oma met mij omgaat en hoe ze veel beter met mijn broertje en zusje overweg lijkt te kunnen. Alles valt nu op zijn plek. Er was altijd al een vreemde spanning als mijn moeder en oma alleen in een kamer waren of als ze met elkaar spraken, niemand wilde ooit met mij over mijn biologische vader praten.”

Twijfels

Sophia weet niet goed hoe ze met dit nieuws moet omgaan. Haar eigen stiefvader probeerde haar te troosten. “Mijn stiefvader kwam na een paar uur mijn kamer binnen. Hij vroeg aan me hoe ik me voelde en hij zei dat hij begreep waarom ik overstuur was en dat ik daar alle recht toe had. Maar hij vond ook dat dat me niet het recht gaf om zo tekeer tegen mijn moeder te gaan en hij wilde dan ook dat ik me tegenover haar ging verontschuldigen. Nadat mijn stiefvader met me had gepraat, begon ik me echt slecht te voelen over hoe ik tegen mijn moeder heb gedaan, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ze het verdient omdat ze mijn oma verraden heeft”, aldus Sophia. Wat vind jij? Staat Sophia in haar goed recht of moet ze haar moeder vergeven?

*Sophia is niet de echte naam van het meisje. Ze doet haar verhaal anoniem op het platform Reddit onder de naam Direct_Hovercraft59.

Lees ook: Familieruzie: ‘Mijn broer belde de politie op mijn bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels