Waarom het gevaarlijk kan zijn om een bagagelabel aan je koffer te doen

Het lijkt zo slim om een bagagelabel te gebruiken, maar het is niet altijd even veilig!

Hoewel vakanties draaien om relaxen en plezier maken, beginnen de meeste reisjes vaak vrij stressvol. Veel mensen kunnen pas echt genieten als ze zeker weten dat ze de voordeur op slot hebben gedaan, hun vlucht zullen halen en hun bagage veilig is. Om hiervoor te zorgen, nemen we dan ook de nodige maatregelen. We controleren drie keer of de deur écht wel goed dicht zit, gaan extra vroeg van huis weg om op tijd op het vliegveld te zijn en hangen een bagagelabel aan onze koffer, voor het geval deze ergens onderweg strandt. Dit laatste klinkt misschien heel veilig, maar dat is het totaal niet. Een bagagelabel gebruiken kan juist heel gevaarlijk zijn!

Denk voortaan heel goed na wat je op je bagagelabel zet!

Onveilig

Om te voorkomen dat we onze koffer kwijtraken, hangen we er een babagelabel aan met onze naam en ons adres erop. Zo komt je koffer altijd weer bij je terecht, is de achterliggende gedachte. Logisch, maar het kan heel onveilig zijn om een label te gebruiken. Zo’n label zegt namelijk: ‘Dit huis is leeg, dus breek gerust in en neem je tijd.’ Ook het adres van een familielid of vriend opschrijven is een slecht idee, want criminelen kunnen alsnog naar dit adres gaan om in te breken. Oeps, dat wil je natuurlijk niet!

Wat dan wel?

Het bagagelabel helemaal in de ban doen is niet nodig, maar de manier waarop je hem gebruikt kan veiliger. Je kunt namelijk beter het adres van je werk en je mobiele nummer noteren op een label. Als je telefoon het dan niet doet, kunnen je naam en werkadres ervoor zorgen dat jij en je verloren bagage weer herenigd worden. Je huis is op deze manier dus veilig en je kunt lekker onbezorgd aan je vakantie beginnen!

Lees ook: Dit zijn de 5 goedkoopste vakantielanden in Europa

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘t dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash