‘Moet ik mijn ouders vertellen dat de huishoudsters iets gestolen hebben?’

huishoudsters

‘Ik wil ook niet dat ze hun baan kwijtraken’

De ouders van Zara* zijn erg welvarend en hebben veel personeel in dienst. Nu blijkt dat twee van die personeelsleden een duur voorwerp gestolen hebben. Zara twijfelt of ze dat aan haar ouders moet vertellen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Opgevoed door butlers

“Ik kom uit een behoorlijk rijke familie. Mijn ouders hebben een aantal goedlopende bedrijven”, begint Zara haar verhaal. “Helaas zorgt hun werk ervoor dat ze vaak naar het buitenland reizen en dan lang wegblijven. Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven vooral met huishoudelijk personeel gewoond. De butlers en huishoudsters zijn verantwoordelijk geweest voor mijn opvoeding. Gelukkig zijn de meesten van hen heel aardig, waardoor ik een goede band met ze heb opgebouwd.”

Onterecht beschuldigd

Toch is er nu een probleem ontstaan met twee personeelsleden. “Een paar maanden geleden bleek ineens dat een ontzettend dure vaas, waar mijn moeder erg aan is gehecht, verdwenen is. Mijn ouders gaven mij daar de schuld van en ik moest een aantal wekenlang extra taken verrichten in het huishouden. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat ik niks met die verdwijning te maken had, maar ze geloofden me niet.” Zara weet inmiddels wie er wél verantwoordelijk voor is. “Vorige week hebben twee van onze huishoudsters aan me opgebiecht dat ze de vaas samen gestolen hebben en dat ze hem hebben verkocht. Ze hadden geld nodig om hun huur te kunnen betalen, zeiden ze.”

Vertellen of niet?

Hoewel de huishoudsters spijt hebben betuigd, weet Zara niet zo goed wat ze met de situatie aan moet. “Ze hebben me verzekerd dat het nooit meer zal gebeuren, maar het blijft iets verkeerds. Bovendien heb ik er de schuld van gekregen, dat zit me niet lekker. Ik heb het er met mijn vriend over gehad en hij zei dat ik het meteen aan mijn ouders moet vertellen. Dan wisten ze dat ze een fout hebben gemaakt en dat ze me voortaan niet meer voor zoiets hoeven te straffen. Ook zei hij dat ik extra op die twee huishoudsters moet letten, omdat de kans groot is dat ze het toch nog een keer doen.” Toch voelt Zara zich daar schuldig over. “Ik vind het sneu voor ze dat ze blijkbaar niet genoeg verdienen, maar ik ben ook niet tevreden met hoe dit nu is gegaan. Maar als ik iets aan mijn ouders vertel, voelt dat als verraad. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Zara aanraden?

*De naam Zara is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam FruitCommercial8363.

Lees ook: Vrouw deelt frustratie: ‘Mijn man doet helemaal niks in het huishouden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Joshua Rawson-Harris