‘Mijn vriend en zijn vrienden denken dat ik een eetstoornis heb’

eetstoornis

‘Ik waardeer het dat ze zo bezorgd zijn, maar ik ben het zat om me elke dag maar te verdedigen’

Ellen* is ongeveer 1,70 meter en 53 kilogram. Ze is altijd al slank geweest. Ze laat weten dat de ‘reden’ hiervoor is omdat ze erg langzaam eet. Ellen haar vriend en zijn vrienden geloven dit niet en denken dat Ellen leidt aan een eetstoornis. Volgens Ellen is dit totaal niet waar en heeft ze voor al hun redenen een verklaring. Het irriteert haar mateloos. Op Reddit uit ze haar frustraties.

Bewijs

“De dokter heeft als enige ‘bewijs’ voor mijn slanke postuur, dat ik langzaam eet”, begint Ellen. “Ik vind dat ik dat niet doe trouwens. Ik wacht gewoon totdat ik mijn huidige hap op heb voordat ik de volgende hap neem.” Ellen laat weten dat ze minstens 35-45 minuten doet over een maaltijd. “Vaak laat ik veel eten op mijn bord liggen omdat ik stop met eten als ik me vol voel, maar ik zie daar geen probleem in.”

Langzaam eten

“Toch vinden mijn vriend en zijn vrienden dat ik niet gezond leef en ze hebben me laten weten dat ze denken dat ik een eetstoornis heb. Maar ik heb verklaringen voor al hun redenen. Ik hou niet van snel eten omdat ik van jongs af aan al heb aangeleerd om te stoppen met eten zodra ik vol zit.” Ellen schrijft dat ze wel haar voldoende calorieën binnenkrijgt en dat ze meestal twee hoofdmaaltijden eet en wat fruit en snacks tussendoor eet. “Ik voel me vrij snel vol, dus normale porties zijn groot voor mij waardoor ik vaak eten laat staan.”

“Ik heb geprobeerd om ze uit te leggen dat er een enorm verschil is tussen hun grootte en mijn grootte en dat het daarom ook duidelijk en logisch is dat ik minder eet dan zij. Ze snappen het gewoon niet en blijven volhouden dat ik wat moet veranderen aan mijn eetpatroon.”

Complottheorie

“Ik heb geen problemen met mijn gezondheid of lichaam. Mijn bloed, bloeddruk, hartslag, alles is normaal. Ik heb jaren aan ballet gedaan en nu doe ik aan tennis en skateboarden, waardoor ik dus hartstikke actief ben.” Ellen begrijpt niet waarom haar vriend en zijn vrienden zó geïnteresseerd zijn in haar eetgewoonten en zelfs denken dat ze een eetstoornis heeft. “Ik waardeer het dat ze zo bezorgd zijn, maar ik ben het zat om me elke dag maar te verdedigen. Mijn vriend spoort me zelfs aan om meer te eten of opnieuw te eten. Ik tel geen calorieën, maar ik eet duidelijk genoeg aangezien ik niet aankom of afval.

Ik ben moe van deze ‘complottheorie’ van mijn vriend en zijn vrienden en ik weet niet wat ik moet doen om hen het tegendeel te bewijzen. Ik ben het zat omdat ze zich echt geen zorgen hoeven te maken over mijn gezondheid.” Wat moet Ellen doen?

 

Lees ook: ‘Is het erg dat ik mijn stiefzussen niet heb uitgenodigd voor mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Pexels