Onderzoek wijst uit: chocolade eten maakt je slimmer!

menstruatie

Maar dat wisten wij natuurlijk al…

De chocoladepepernoten, -letters en -sinterklaasjes worden in rap tempo verslonden, 5 december staat immers al bijna voor de deur. Hoewel je behoorlijk wat calorieën naar binnen werkt, hebben we een goede reden waardoor je je niet meer schuldig hoeft te voelen als je veel chocolade hebt gegeten.

Eet minstens één keer per week chocolade en je hersenen werken beter.

Van een Mars tot pure chocolade
Het klinkt ons als muziek in de oren; eet regelmatig chocolade en je wordt slimmer. Dit bracht een onderzoekersteam aan de University of South Australia aan het licht. Volgens de onderzoekers werken de hersenen beter als je minstens één keer per week wat chocolade nuttigt in vergelijking tot mensen die deze lekkernij helemaal niet eten. En nog beter: het maakt helemaal niet uit wat voor chocolade je naar binnen werkt.

Eet regelmatig chocolade
Mensen die regelmatig wat van het bruine snoepgoed eten hebben een beter geheugen. Daarnaast kunnen ze zich beter concentreren en hebben ze meer succes in het oplossen van problemen. Dit zou te danken zijn aan de flavonolen; de antioxidant die in  onder andere cacao en chocolade zit.

Waar wacht je nog op? Inslaan die chocolade!

 

Lees ook: rode wijn en chocolade helpen tegen rimpels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash