Je nieuwe favoriete snack: dadels hebben dít fantastische effect op je lichaam

dadels

Je hoeft maar drie dadels per dag te eten om van de voordelen te profiteren!

Kinderen halen hun neus op bij het zien van dadels en volwassenen onderschatten zo’n lekker dadeltje nog weleens. En dat is best zonde. Er zijn namelijk een aantal heel goede reden om eens vaker een handje dadels te eten. Het is lekker én heeft een supereffect op je lichaam!

 • Bloedvaten
  De kalk in bloedvaten wordt bestreden door deze snack. Kalk verkleint niet alleen de slagaders, maar heeft ook het gevaar dat verstoppingen ontstaan. Als je wel veel kalk in je slagaders hebt verhoogt dat weer het risico van beroertes, hartaanvallen en andere ziekten. Eet er drie per dag en je zult verschil merken. 
 • Lever
  Studies hebben aangetoond dat de vruchtjes helpen om je lever te ondersteunen.
 • Hart
  Dadels zijn goed voor je hart. Omdat de vruchten veel kalium bevatten, zijn ze zeer geschikt om hart- en vaatziekten aan te pakken. De risico`s op beroertes en hartaanvallen zullen dalen en tegelijkertijd kunnen zij het LDL-cholesterol verlagen.
 • Ogen
  In dadels zitten heel veel vitamine A. Deze vitamine helpt je hoornvlies te regenereren en de ogen te beschermen. D
  e stoffen zoals luteïne en zeaxanthine  helpen op hun beurt je ogen beter te beschermen en een soort filter te maken tegen schadelijke UV-stralen.
 • Energie
  Samen met een paar noten of amandelen zijn dadels de ideale snack tussen de maaltijden door. De suiker in de de vrucht geeft je een energieboost die langer duurt door het vet uit de noten. Tegelijkertijd wordt de hersenactiviteit gestimuleerd door de vitaminen. Het wordt ook vaak als sportvoeding gebruikt.
 • Spijsvertering
  Sommigen zullen het al weten, maar de dadels stimuleren de spijsvertering. Ze helpen met constipatie, indigestie en andere symptomen door hun “zuiveringseffect”. Al deze functies kunnen worden verklaard door de vezels die ze bevatten en aminozuren. Ze helpen om je spijsvertering te optimaliseren en helpen je lichaam beter om voeding te verwerken.
 • Pijnstiller
  De magnesium in de bruine snack helpt om pijn en zwellingen te verlichten. Tegelijkertijd heeft het een antibacteriële werking en helpt het voor vermindering van infecties in het lichaam. Dadels zijn absoluut een geweldige aanvulling op medische hulpmiddelen.

Bron: Kookfans. Beeld: Videostill YouTube