‘De vriend van mijn beste vriendin probeert onze vriendschap te beëindigen’

vriend

‘Hij heeft me dreigende appjes gestuurd’

Jessie* heeft een beste vriendin genaamd Laura. Ze zijn al beste vriendinnen sinds de vierde klas. Laura heeft nu ongeveer drie jaar een vriend. In het begin van die relatie, voordat het ‘officieel’ was, probeerde Jessie haar beste vriendin in contact te brengen met haar neef. Hier is haar vriend nu achtergekomen… Op Reddit doet ze haar verhaal.

Appje

“In het begin van de relatie tussen Laura en haar vriend, probeerde ik haar in contact te brengen met mijn neef”, begint Jessie. “Ik heb haar alleen wat foto’s gestuurd en Laura stelde me wat vragen over hem, that’s it.” Jessie schrijft dat ze vorige week ineens een appje kreeg van Laura’s vriend waarin die haar uitschold en bedreigde, omdat Jessie Laura probeerde te ‘helpen haar vriend te bedriegen’. “Blijkbaar was Laura naar haar werk gegaan en was ze haar telefoon vergeten. Hierdoor zag haar vriend zijn kans schoon om even in haar telefoon te kijken.”

Zorgen

“Hij heeft alle berichtjes teruggelezen, zelfs voordat hij in een relatie met haar zat!”, vervolgt Jessie. “Hij heeft me dreigende appjes gestuurd, me telkens gebeld en hij heeft me geblokkeerd op de telefoon van Laura en verwijderd van social media. Ik voel me echt niet bedreigd door hem. Ik maak me ook zeker geen zorgen over de dingen die hij tegen mij heeft gezegd.”

“Ik maak me echter wel zorgen om Laura”, vertelt Jessie. Ze had namelijk verwacht dat Laura haar wel zou deblokkeren, maar dat heeft ze niet gedaan. “Ik had verwacht dat Laura juist boos op haar vriend zou worden omdat hij in haar telefoon heeft rondgeneusd. Het baart me zorgen, omdat ik het gevoel krijg dat ze bang voor hem is.”

Boos

Een van de dingen waarom haar vriend zo boos is, is omdat Jessie heeft gezegd dat Laura beter verdiende nadat hij heel erg kwaad was geworden op Laura’s zoon. “Blijkbaar heeft hij die berichten ook gezien”, schrijft Jessie. “Laura werkt fulltime vol passie met mensen die chemotherapie ondergaan, terwijl haar vriend een veroordeelde misdadiger is. Hij handelt in drugs en kan geen baan behouden. In mijn ogen verdient ze daarom zoveel beter dan hij.”

“Hoe dan ook, hoe kan ik mijn beste vriendin laten zien dat ik haar steun en dat ik er voor haar ben? Ik wil haar niet wegduwen en vooral niet nog meer in gevaar brengen. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij Jessie?

*Jessie is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit deelt ze haar verhaal onder de gebruikersnaam ThrowawayJoint68. 

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Nicolas Lobos