‘Mijn man dreigt om te scheiden als ik hem niet meer aandacht geef’

aandacht

‘Hij wilde dat ik onze dochter minder aandacht zou geven, zodat ik me volledig op hem kon richten’

Sylvia* is nu al een aantal jaren getrouwd met haar man Herman. Samen hebben ze een dochtertje van bijna twee jaar. Herman is een erg gevoelig persoon en heeft een aantal persoonlijkheidsstoornissen. Eerder kon Sylvia hier makkelijk mee leven, maar de laatste tijd verandert zijn gedrag. Op Reddit vraagt ze om advies.

Hel

“Mijn man is enig kind en heeft een aantal persoonlijkheidsstoornissen waar ik niet teveel op in ga vandaag”, opent Sylvia haar verhaal. “Hij is een man die niet volwassen wil worden en ook nooit zal veranderen.” Herman zei haar dat Sylvia erg afhankelijk is en dat ze daarom bij zijn ouders moesten gaan wonen. “Ja, het is een hel voor mij om bij mijn schoonouders te wonen die mij vertellen hoe ik mijn kind op moet voeden.”

Minder aandacht

Sylvia schrijft dat Herman het wel prima vindt, omdat hij dit ziet als gratis oppas. “Herman is een man van geld. Alles draait om geld, geld, geld. Als ik een keertje niet met hem meega, wordt hij boos omdat hij dan vindt dat ik niet genoeg concessies maak. Hij dreigde vandaag zelfs van me te scheiden! Hij wilde dat ik onze dochter minder aandacht zou geven, zodat ik me volledig kon richten op hem. Hij wilde dat ik hem meer zou gaan gehoorzamen.”

“Hij zei tegen me dat het hem niks kon schelen dat ik niet gelukkig ben en dat ik maar moest doen alsof. Hij wilde dat ik hem meer gehoorzaamde, omdat hij zich alleen voelde op zijn werk. Hij vertelde me zelfs dat het hem niks kon schelen als ik met een andere man naar bed zou gaan, maar dat ik hem als mijn prioriteit moest zien en niet ons kind”, schrijft Sylvia.

Persoonlijkheidskenmerken

Sylvia vertelt dat ze op onderzoek is uitgegaan en heeft geprobeerd om dingen op te zoeken over zijn persoonlijkheidskenmerken. “Ik eindigde op een pagina waar narcisme centraal stond. Ik vraag me af of zijn gedrag aantoont dat hij me emotioneel mishandelt?” Sylvia is erg verdrietig en gefrustreerd omdat ze ziet dat een volwassen man concurreert met hun eigen kind om haar aandacht. “Ik probeer alles te tolereren en niet te scheiden van Herman, omdat iedereen om me heen zegt dat het slecht is voor ons kind. Maar soms heeft tolerantie een grens. Wat moet ik doen?”

Wat zou jij Sylvia aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam AncientOne88.

Lees ook: ‘Mijn vriend laat mij nooit in zijn telefoon kijken, is dat raar?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels