Dierendag! Dit zijn de leukste huisdier-accounts op Instagram

dieren

Zo staat jouw timeline straks vol schattige dieren!

Het is vandaag dierendag, en dat betekent dat we massaal onze huisdieren in de watten leggen. Een nieuwe krabpaal voor Minoes, een lekkernij voor Fikkie, of gewoon een extra krabbel achter de oren: het hoort erbij. Maar als je geen huisdier hebt? Tja. Gelukkig kun je wel deze heerlijke Instagram-accounts volgen – zo krijg ook jij vandaag je dosis viervoeters.

Cute katten

Van schattige katten in je Insta-feed heb je nooit te veel, toch? Een favoriet account bij de redactie van Dingen voor Vrouwen is @dailypurrr. Deze simpele katten-tekeningen lijken op het eerste gezicht wel héél slecht, tot je naar rechts swipet. Zo blijken deze minimalistische schetsen opeens wel heel dicht bij de waarheid te liggen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @dailypurrr

Ook kunnen wij geen genoeg krijgen van bijvoorbeeld @wendytwofacescat. Die schattige katje heeft vrij letterlijk twee gezichten, en kijkt je met beide oogjes even lief aan. Of als je nog verkleed-inspiratie zoekt voor Halloween: de kat Waffle (@wafflethetabby) is een echte kostuum-kampioen. Een flink contrast vergeleken met de majestueuze kat Gary, die allerlei avonturen meemaakt in de bergen. Zijn foto’s vind je op @greatgramsofgary. En tenslotte is daar @l_am_puma: hét bewijs dat grote katten van binnen ook gewoon kleine kittens blijven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)


Prachtige pups

Naast alle katten-content die Instagram te bieden heeft, zijn er natuurlijk ook een hoop schattige honden. Wat dacht je bijvoorbeeld van @mayapolarbear? Deze lieve hond ziet eruit als een wolk op pootjes – bijna té cute!

Daarnaast neemt de dalmatiër Wiley (@hi.wiley) je mee op avontuur. Extra schattig: deze hond zit zó vol liefde dat zelfs zijn neus een hartje is. Daarnaast worden wij altijd ontzettend vrolijk van Borzoi Tupelo (@tupeytheborzoi). Deze schattige dame heeft een ontzettend lange snuit, en dat levert een hoop hilarische kiekjes op. Ten slotte is daar mopshondje @itsdougthepug. Doug is niet de meest charmante viervoeter, maar misschien wel de schattigste. Wat vind jij?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doug The Pug (@itsdougthepug)

Andere beestjes

Er zijn natuurlijk nog véél meer leuke huisdieren op Instagram. Wat dacht je van @mr.pokee? Dit egeltje is te cute voor woorden en laat zich graag van z’n stekeligste (en schattigste) kant zien.

Ook fretje Jesse James (@hikingferret) heeft een plekje in ons hart veroverd. Van natuurkiekjes tot suikerzoete slaapfoto’s: we krijgen er geen genoeg van. En tot slot is daar de Alpaca en Hunk kalender. Schattige alpaca’s en strakke wasbordjes: heel veel uitleg heeft het verder niet nodig, toch? Je vindt hun foto’s op @alpacaenhunkkalender.

Lees ook: Kattenbaasjes opgelet: zo vind je het leukste speeltje voor je kat

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Beeld: Unsplash, Louis-Philippe Poitras