‘Mijn vriend is boos dat ik zijn dochter voor de gek heb gehouden’

vriend dochter

‘Ik had totaal niet verwacht dat het zo’n big deal zou zijn!’

Mel* heeft nu ongeveer twee jaar een relatie met Erik. Hij heeft uit een eerdere relatie een twaalfjarige dochter, Nicky. Mel kan het niet altijd even goed vinden met de dochter van haar vriend, en dat is onlangs flink uit de hand gelopen. Op Reddit vraagt Mel dan ook om advies.

Moeizame start

“Ik ontmoette Nicky ongeveer een jaar geleden, en dat ging niet heel soepel”, schrijft Mel. “Zij wilde niet dat ik haar moeder zou vervangen – dat is nooit mijn doel geweest. En de klassieker: ze wil haar ouders gewoon terug bij elkaar”, legt de vrouw uit. “Nicky en Erik zitten samen in therapie en dat heeft wel geholpen. Soms ga ik ook mee, maar alleen als zij me ervoor uitnodigen.” Gelukkig gaat het dus steeds beter met het kleine gezinnetje.

Vervelende gewoonte

“Nicky heeft echter één nare eigenschap: alles wat ik leuk vind, moet zij hebben”, deelt Mel. Ze legt uit dat als zij bijvoorbeeld vertelt dat ze de kliekjes uit de koelkast nog wil opeten, dat Nicky dan een sprintje naar de keuken trekt om haar voor te zijn. Of dat Nicky altijd dingen in Mels lievelingskleur moet hebben zodat er voor Mel niks over is. “Het zijn allemaal kleine dingetjes die me op de lange termijn niet zo boeien, maar het kan wel flink irritant zijn.”

Boze boterham

“Vorige maand maakte ik een boterham en het enige dat over was, was het kapje van het brood. Ik zei toen (sarcastisch) dat ik toch zoveel van die kapjes hield, en sindsdien maakt Nicky er een punt van om alléén de kapjes van het brood te eten”, legt Mel uit. Ze schrijft bovendien dat Nicky de kapjes juist ontzettend haat, en daarom had verwacht dat deze streek van korte duur zou zijn. Maar niets is minder waar en inmiddels eet Nicky al wekenlang alle kapjes van het brood dat in huis te vinden is.

Voor de gek

“Vandaag maakte ik wentelteefjes, en Nicky vroeg me waarom ik de kapjes niet gebruikte. Ik legde uit dat ik die dus absoluut niet lekker vind, en Nicky ging door het lint. Ze tierde dat ik haar op het verkeerde been had gezet.”

Tot overmaat van ramp sluit Erik zich bij Nicky aan. “Hij zei dat ik z’n kind had bedrogen, dat ik een klojo ben, en dat ik moest oprotten.” Zo gezegd, zo gedaan.

Mel snapt zelf niet waarom dit zo’n big deal was, en vraagt daarom op Reddit om advies. Was haar leugentje dan echt zo verschrikkelijk fout?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Endofthebread.

Lees ook: ‘Kan ik het maken om een vriendin uit te sluiten voor een etentje vanwege haar voedselallergie?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jonathan Borba