Discussie: ‘Mijn vrouw wil mijn kantoor gebruiken als knutselkamer’

thuis kantoor

Het stel heeft een discussie over de inrichting van hun kamers.

Alex* is al zes jaar samen met zijn vrouw Luna. De twee wonen in het huis dat Alex van zijn grootouders heeft geërfd. Het is een ruim huis met meerdere kamers, maar over de inrichting ervan zijn Alex en Luna het nog altijd niet eens. Luna wil namelijk een knutselkamer maken in het huis, maar Alex wil zijn kantoor daar niet voor opgeven. Op Reddit doet de man zijn verhaal.

Groot huis

“Vorig jaar begon ik een nieuwe baan waardoor ik de meeste dagen thuis kon werken”, vertelt hij. “Kort daarna heb ik van onze logeerkamer mijn kantoor gemaakt. Hij is net iets kleiner dan onze slaapkamer, maar heeft geen eigen badkamer. Ik geef toe dat ik van een van de kleinere kamers mijn kantoor had kunnen maken, maar aan de andere kant heb ik veel ruimte nodig. Ik heb een bureau met drie monitoren, een comfortabele bank en een aantal planken met beeldjes die ik heb verzameld/geschilderd. Als onderdeel van mijn werk (coderen) loop ik vaak door de kamer op zoek naar ideeën en het bekijken van deze planken (die ongeveer de helft van de kamer in beslag nemen)”, legt Alex uit.

Discussie

Alex’ vrouw, Luna, heeft echter ook een eigen kamer nodig om haar hobby’s te kunnen uitoefenen. “Onlangs is mijn vrouw, die een creatief persoon is en tientallen knutselhobby’s heeft, uit haar knutselkamer gegroeid die we kort na onze verhuizing hebben ingericht. Hij is ongeveer half zo groot als mijn huidige kantoor. We hebben ook een grote logeerkamer en een kleine kamer van vergelijkbare grootte, die we momenteel vooral als opslagruimte gebruiken. Ik raadde haar aan om de kleine kamer te gebruiken als tweede knutselkamer en opslagruimte”, legt Alex verder uit. “Ik vond dit een goed idee, omdat Luna vaak met meerdere projecten tegelijk bezig is en zo alles van elkaar kan scheiden.” Maar, Luna is het hier niet mee eens. “Zij staat er echter op dat een grotere kamer de enige oplossing zou zijn. Hoewel ik haar eerst probeerde af te raden de logeerkamer te gebruiken, omdat we onmogelijk alle meubels in een van de kleine kamers kunnen proppen en ik ook wil dat onze gasten een fijne kamer hebben, gaf ik toe.”

“Luna leek erg blij met de beslissing, maar gisteren eiste ze dat ik mijn kantoor naar een van de kleinere kamers verhuisde en haar mijn huidige kamer liet gebruiken, zodat onze gasten niet in een kleine ruimte hoefden te slapen. Ik was het daar absoluut niet mee eens omdat ik 50 uur per week in mijn kantoor werk en er ontelbare uren in heb gestoken om het precies zo in te richten als ik wil. Ik gebruik de extra ruimte ook om effectiever en gerichter te werken”, aldus Alex. Nu is Luna erg boos op hem. Wat vind jij dat Alex moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam throwayawroomprob.

Lees ook: ‘Mijn schoonouders verwachten dat ik hun rekening betaal’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels