Dit zijn de meest voorkomende dromen en dit betekenen ze…

dromen
Er wordt een hoop duidelijk

Marco Borsato zong het al in een van zijn monsterhits: ‘De meeste dromen zijn bedrog.’ Gelukkig maar, want wanneer je over je ex droomt betekent dat niet meteen dat je hem terug wilt in je leven. Ook wanneer je in je droom van een klif sodemietert betekent het -godzijdank- niet dat je echt doodgaat. Wat betekenen je dromen dan wel?

Deze drie dromen komen het meest voor en dit betekenen ze.

1. De droom waarin je denkt dat je doodgaat of vermoord wordt.
Veel mensen dromen helaas weleens over hun ‘naderende’ dood. Of worden ze door iemand vermoord, maar zien ze niet wie hen van het leven berooft. Deze droom betekent niet dat je bang bent dat iemand achter je aanzit om je te vermoorden, maar dat je wel bang bent voor een confrontatie met iets wat je eng vindt. Wil je graag van deze droom af? Probeer dan eens na te gaan of er iets is wat je eng vindt en waarmee je de confrontatie probeert te vermijden. Zorg ervoor dat je deze confrontatie aangaat en je droom komt niet weer terug.

2. De droom waarin je probeert weg te rennen, maar dat niet lukt
In je droom ben je in gevaar en je probeert hiervoor te vluchten. Je poging om zo snel mogelijk de benen te nemen mislukt echter; je kunt geen vinger meer bewegen en voelt je als verlamd. De oorzaak van je droom? Er is iets in je leven waar je -voor je gevoel- weinig controle over hebt. Deze droom is een teken van onmacht. Als je van deze droom af wilt, bedenk eens welk aspect van jouw dagelijks leven je een gevoel van onmacht geeft. Probeer dit aspect op te lossen door de schouders eronder te zetten en de touwtjes in handen te nemen.

3. De droom waarin je te pletter valt
Wanneer je in je droom valt, kun je zwetend wakker worden. Die val was wel heel realistisch. Deels was-ie dat ook. Wanneer je in je droomt valt, ontvangt je brein dezelfde signalen die gelinkt worden aan echt vallen. De meest voorkomende oorzaak van deze droom is een gevoel van onveiligheid of controleverlies. Je vlot je niet ondersteund door je omgeving en je bent bang om iemand van wie je houdt te verliezen. Probeer deze gevoelend wanneer je wakker wordt te relativeren.

Lees ook: weleens over je ex gedroomd? Dit betekent het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Mental Floss | Beeld: Unsplash