Dít moet je op je wenkbrauwen smeren als je ze net hebt geharst

wenkbrauwen

Dit moet je doen om een geïrriteerde huid tegen te gaan

Er is niks beters dan frisse en strakke wenkbrauwen. Dit kun je zelf doen, maar als je daar geen zin in hebt kun je het ook door een professional laten doen. Wel zit er één nadeel aan het epileren of harsen van je wenkbrauwen. De kans is namelijk heel erg groot dat je huid geïrriteerd raakt, en dat wil je natuurlijk niet. 

Onrustig

Je kent het wel: je hebt je wenkbrauwen net laten doen en voelt meteen jeuk opkomen. Rode plekken, irritaties, jeuk: het is allemaal erg vervelend. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Epileren en harsen kan nou eenmaal zorgen voor een onrustige huid. Gelukkig is er een schoonheidstip die zoveel mogelijk kan voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt.

Zinkzalf

Om de geïrriteerde huid meteen goed te behandelen, is het de noodzaak om zalf te smeren. En niet zomaar een zalf: zinkzalf. Smeer die niet op de haartjes, maar op de huid zelf. Het gaat roodheid tegen, het werkt ontstekingsremmend en tegelijkertijd is het een anti-jeuk middel.

Voorkomen beter dan genezen

Als je denkt dat je de zinkzalf meteen moet gaan smeren, heb je het fout. Je moet namelijk eerst wachten totdat de bultjes zichtbaar worden. Voel jij goed aan dat je huid al geïrriteerd is zonder dat er bultjes zijn, dan is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Nadat je voor het eerst de zinkzalf op je huid hebt gesmeerd, is het even aankijken hoe lang en hoe vaak je de zalf moet gebruiken. Je merkt het namelijk zelf het beste wanneer je huid gevoelig wordt of geïrriteerd raakt.

Allergische reactie

Krijg je een allergische reactie of merk je dat je huid de zinkzalf onprettig vindt? Dan moet je meteen stoppen met het smeren van zinkzalf. Als je merkt dat je huid is meegeharst tijdens de behandeling, is je huid dus beschadigd. Als dit het geval is, wordt aangeraden om juist geen zinkzalf te gebruiken. Extra tip: als je snel last hebt van rode bultjes, kun je de zinkzalf ook tussen schurende bovenbenen of je bikinilijn smeren. Heb je dit niet in huis? Dan helpt Sudocrem ook goed.

Lees ook: Dit is de beste manier om je wenkbrauwen uit te groeien

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda.nl | Beeld: Pexels