Droogbloemen in huis? Dit zijn vier dingen waar je op moet letten

droogbloemen

Zo zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van de bloemen kunt genieten

De afgelopen paar jaar zijn droogbloemen een echte interieurtrend geworden. Wij snappen heel goed waarom, want een bos droogbloemen kan prachtig staan en voor net dat beetje extra kleur in huis zorgen. Hoewel ze amper verzorging nodig hebben, zijn er wel een paar punten waar je op moeten letten als je wilt dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Water geven is niet nodig

Droogbloemen hebben geen water nodig. Sterker nog: giet je toch water bij een vaas met droogbloemen in, dan is de kans groot dat de droogbloemen gaan rotten. Ook is het om dezelfde reden geen goed idee om een boeket droogbloemen in een vochtige ruimte te zetten. Hou je de bloemen droog, dan kunnen ze tot wel drie jaar meegaan. De badkamer is dus geen handige plek en de gieter mag je laten staan.

2. Regelmatig afstoffen

Er kan al snel een laagje stof op droogbloemen komen te staan. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig even af te stoffen, bijvoorbeeld door het stof met een föhn op de koude stand weg te blazen. Wil je het stoflaagje voorkomen? Dan kun je een beetje haarlak op de bloemen spuiten, zodat het stof zich niet aan het boeket kan hechten. De droogbloemen zullen daardoor bovendien minder snel uitvallen, waardoor je er langer plezier van hebt.

3. Niet te vaak verplaatsen

Droogbloemen kunnen dus met gemak een aantal jaar meegaan. Het is echter wel zo dat ze in de loop der tijd wat kwetsbaarder worden door de droge lucht om hen heen. Daarom is het belangrijk om droogbloemen niet te vaak te verplaatsen. Wil je ze toch ergens anders neerzetten? Zorg er dan altijd voor dat je de bloemen bij de stelen vastpakt in plaats van bij de bovenkant, zodat de kans dat ze afbreken verkleind wordt.

4. In de schaduw zetten

Een boeket met echte bloemen kun je beter niet in de zon zetten en dat geldt ook voor droogbloemen. Door het zonlicht verkleuren de bloemen én vallen ze sneller uit. Het is daarom altijd verstandiger om je droogbloemen op een plek in de schaduw te zetten.

Lees ook: Aha: zo vaak moet je het water in een bloemenvaas verversen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Vika Strawberrika