‘Hij zei dat hij vrijgezel was, maar hij bleek nog verloofd te zijn’

vrijgezel-verloofd

Dat had zij toch niet kunnen weten?

De tante van Janna* heeft sinds kort een relatie met Mark. Hij heeft twee kinderen, die ongeveer net zo oud zijn als Janna. Er bloeit iets op tussen Janna en Marks zoon, waar niet iedereen even blij mee is. Marks zoon blijkt namelijk niet helemaal eerlijk te zijn geweest. Op Reddit vraagt Janna lezers om raad.

Idee van oma

“Een half jaar geleden is mijn oma overleden”, begint Janna haar verhaal. “Ze woonde deels bij mijn moeder en deels bij mijn tante: er werd maandelijks tussen die twee huizen gewisseld. Mijn oom is al jaren geleden overleden en sinds kort heeft mijn tante een nieuwe partner, Mark. Hij heeft twee kinderen, Daan en Tiffany, van mijn leeftijd. Mijn oma was dol op zowel Mark als zijn kinderen en vond het een goed idee als ik veel tijd met hen zou doorbrengen.”

Veel tijd doorgebracht

Janna volgde het advies van haar oma op. “Vooral bij Daan kwam ik veel over de vloer”, schrijft ze. “We steunden elkaar na het overlijden van mijn oma en we bleken dezelfde humor te hebben. We konden enorm met elkaar lachen en keken graag samen series. Alles bleef volledig vriendschappelijk, want ik had een relatie. Een maand geleden heb ik die relatie echter verbroken en sindsdien is het contact veranderd. We lachten niet alleen maar meer om het idee dat oma heeft geprobeerd ons aan elkaar te koppelen, maar gaven toe aan onze gevoelens. Twee weken geleden gingen we voor het eerst met elkaar op een date en eindigden we in zijn bed. Sindsdien hebben we nog meer tijd met elkaar doorgebracht dan we al deden.”

Nog altijd verloofd

Ineens nam het verhaal een vreemde wending. “Drie dagen geleden belde mijn tante me op. Ze was enorm kwaad en zei dat ik Daans relatie had verpest. Ik was verbaasd: naar mijn weten had Daan namelijk helemaal geen relatie. Ja, hij was verloofd geweest, maar dat had hij afgekapt voor ze samen konden gaan wonen. Dat was wat hij mij verteld had. In werkelijkheid was hij nog altijd met die vrouw samen en hadden ze net een huis gekocht.” Janna wist niet wat ze ervan moest denken. “Ik was natuurlijk megakwaad op Daan, maar ook op mijn tante. Hoe is dit alleen maar mijn fout? Daan was er toch ook bij? Hij is bovendien degene die niet eerlijk is geweest. Als ik wist dat hij niet beschikbaar was, had ik natuurlijk nooit met hem afgesproken.”

Ruzie in de familie

Inmiddels heeft de situatie een familieruzie opgeleverd. “Mijn moeder steunt me, maar mijn tante is nog altijd kwaad op me. Met Daan heb ik al een paar dagen geen contact meer gehad”, schrijft Janna. “Ik weet ook niet zo goed wat ik hier nu verder mee moet. Ik zie het niet als mijn schuld dat Daan zijn verloofde heeft bedrogen en ben dan ook niet van plan mijn excuses aan te bieden. Toch wil ik wel graag dat alle familieleden weer met elkaar door één deur kunnen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Janna aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ClueOk977.

Lees ook: ‘Mijn college belde me elke dag ongevraagd op en viel me lastig’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Remy_Loz