Zoek je paspoort maar op: deze plaats is verkozen tot de elegantste stad ter wereld

stad
Je kunt er met de trein naartoe

Als je zou moeten raden wat de elegantste stad ter wereld is, zou je het waarschijnlijk al goed raden. Het is een metropolis die bekendstaat om haar stijl, glamour en elegantie. De plek waar we het over hebben staat al bekend als de stad van de liefde en de lichtstad, maar nu mag Parijs zich ook nog eens de meest elegante stad ter wereld noemen.

De befaamde Eiffeltoren, de oogstrelende rivier de Seine en de charmante Champs-Elysées zijn allemaal voorbeelden van de elegantie van de Franse stad.

De lijst
De lijst met de elegante steden ter wereld is zorgvuldig samengesteld door Zalando op basis van architectuur, toegankelijkheid, cultuur, stijl en schoonheid. Ook werd er rekening mee gehouden hoe mensen naar de stad keken en hoe vaak deze werd bezocht. Mode-experts en architecten hielpen Zalando ook mee met het bepalen van de elegante steden ter wereld. Uiteindelijk stelden de experts een top 80 van elegante steden samen.

Goed nieuws
Voor degenen die graag steden willen bezoeken die bestempeld worden als elegant hebben we goed nieuws. Veel steden die de top 180 haalden, zijn in Europa. Wat volgens de experts de elegantste stad van Nederland is? Dat is Amsterdam. De hoofdstad van Nederland wist net niet de top tien te halen en eindigde op de twaalfde plek. Andere Nederlandse steden die de top 80 haalden zijn Den Haag (62ste plek) en Rotterdam (63ste plek).

Top 20

 1. Parijs, Frankrijk
 2. Londen, Engeland
 3. Wenen, Oostenrijk
 4. Venetië, Italië
 5. Florence, Italië
 6. Barcelona, Spanje
 7. New York, America
 8. Bordeaux, Frankrijk
 9. Milaan, Italië
 10. Rome, Italië
 11. Oslo, Noorwegen
 12. Amsterdam, Nederland
 13. Los Angeles, Amerika
 14. Helsinki, Finland
 15. München, Duitsland
 16. Kopenhagen, Denemarken
 17. San Francisco, Amerika
 18. Madrid, Spanje
 19. Tokio, Japan
 20. Hamburg, Duitsland

Lees ook: om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op déze dag contant geld bij zich

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Zalando | Beeld: Pexels