‘Ik vertelde de vrouw van mijn vriend dat hij mij 20.000 euro verschuldigd is’

vrouw euro

Nu vraagt de man zich af of hij zijn vriend wel had moeten verraden

Frank* zit niet bepaald krap bij kas, dus toen een vriend in nood hem om geld vroeg, wilde hij graag helpen. In eerste instantie leende Frank zijn vriend, Joeri, 10.000 euro om zijn familie te helpen. Later vroeg Joeri om nog eens 10.000 euro, maar hij wilde niet dat zijn vrouw dit wist. Nadat Frank en Joeri onlangs behoorlijk ruzie kregen, besloot Frank Joeri’s vrouw eens goed de waarheid te vertellen over het schuldenpotje van haar man. 

Ruzie

“Onlangs kregen Joeri en ik flinke ruzie over wat werkgerelateerde dingen”, begint Frank zijn verhaal op het forum Reddit. De man was zo kwaad, dat hij een vaag bericht op Facebook postte – zonder Joeri bij naam te noemen. “Ik schreef iets in de trant van: ‘Je veegt altijd dingen onder het tapijt als jij degene bent die het verknoeid heeft, maar als ik degene ben die het verkloot, zou je me negeren. Jij bent zo oneerlijk en we hebben werk te doen!'”

Schuldenpot

Toen Joeri’s vrouw het Facebookbericht van Frank las, wist ze gelijk dat het over haar man ging. “Ze zegt nu dat ik een slechte vriend ben, omdat ik haar man op Facebook belachelijk maak”, vertelt Frank. Dit viel hem rauw op zijn dak, aangezien hij Joeri ruim 20.000 euro heeft geleend. “Toen vertelde ik haar dat Joeri nog veel meer geld van mij had geleend dan dat zij wist. Als ik een slechte vriend was geweest, zou ik hem dan zoveel geld lenen?”, gaat de man verder.

Verrader

Helaas kan Frank op weinig begrip van Joeri’s vrouw rekenen. “Nu haat ze me nog meer. Ze noemt me een verrader, omdat ik haar heb verteld dat haar man nóg meer geld verschuldigd is. Had ik het haar niet moeten vertellen?”, vraagt de man zich af. Wat had jij gedaan in Franks situatie?

Lees ook: Bizar: ‘Mijn vader had een affaire met mijn verloofde’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash