Aha! Zo kom je van plakbillen en schurende bovenbenen af

benen

Met deze vier lifehacks doorsta je elke hittegolf!

Het zomerse weer komt er weer aan. Door de klimaatveranderingen krijgen we steeds hetere zomers in Nederland, en door die hitte kan het flink warm worden tussen je benen. En dan komen deze lifehacks zeker van pas!

Luchtige garderobe

Tijdens de zomer kun je je garderobe het beste zo luchtig mogelijk houden. Linnen, katoenen en zijde stoffen zijn aantrekkelijke opties tegen de warmte. Daarnaast is het slim om strakke kleding te vermijden, losse kleding laat alles luchten. Hierdoor heb je geen last meer van plakkende billen of zweten of vervelende plekken.

Geen glimmende en gladde slips

Met het warme weer kun je beter jouw prachtige glimmende en gladde slips achterwege laten. Dit glanzende ondergoed is gemaakt van synthetisch stof, dat veel warmte en vocht vasthoudt. Daardoor ga je extra zweten en heb je meer kans op schimmelinfecties. Katoenen ondergoed is een goed alternatief, deze stof neemt vocht op en ademt. Lekker luchtig!

Inlegkruisjes

Gynaecoloog Manon Kerkhof adviseert om zuinig te zijn met inlegkruisjes. Een inlegkruisje geeft namelijk een broeierige, warme omgeving dat huidirritaties kan veroorzaken. Frisse lucht voor down there is dus belangrijk.

Kort broekje onder je jurk of rok

Wijde kleding is misschien wel lekker voor de warmte, maar het lost het probleem van tegen elkaar schurende benen niet op. Om dit vervelende gevoel te verhelpen is een lange boxershort, een fietsbroekje of corrigerend ondergoed onder je jurk of rok een top idee.

Zeg maar dag tegen plakbillen en schurende bovenbenen!

Lees ook: ‘Yes! Deze lifehack voorkomt dat je rok omhoog vliegt tijdens het fietsen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: Pexels