Schuldig! Deze fouten maken we allemaal in de supermarkt

Fouten-supermarkt

Deze fouten kunnen je een hoop geld kosten

Boodschappen doen is toch niet zo ingewikkeld? Dat zou je verwachten. Toch maken we allemaal dezelfde fouten in de supermarkt. Van het blind volgen van een recept tot het niet controleren van de bon: wij zetten de meest gemaakte fouten op een rijtje! 

1. Niet goed plannen van boodschappen

Bezoek jij de supermarkt elke dag of één keer per week? Wanneer je wekelijks boodschappen doet, geef je hoogstwaarschijnlijk minder uit dan wanneer je dit elke dag zou doen. Daarnaast kun je ook met afgeprijsde producten plannen wat je gaat eten en loont het om hier meer van in te slaan.

2. Niet kijken naar alternatieven

Ben jij loyaal aan merken? Tegenwoordig hoef je geen kwaliteit in te leveren wanneer je naar een alternatief merk kijkt. In de supermarkt vind je namelijk alle soortgelijke kwaliteiten bij elkaar. Is je favoriete merk er niet of vind je het te duur? Kijk eens naast of onder het product. Handige tip: de goedkoopste producten liggen nooit op ooghoogte. Bukken kan dus geen kwaad.

3. Niet alle afdelingen langs gaan

Wist je dat je op meerdere plekken in de supermarkt dezelfde producten kunt vinden? Zo vind je brood bij de bakker, de broodafdeling en soms zelfs in de vriezer. Dit geldt ook voor kaas, melk en sap. Dit kan je een hoop geld besparen!

4. Blind het recept volgen

Wanneer je een recept hebt, koop je vaak producten die je na die tijd niet of nauwelijks gaat gebruiken. Om voedselverspilling tegen te gaan, kun je beter voor een andere optie gaan. Kies bijvoorbeeld een recept aan de hand van de producten die je nog hebt en de producten die in de aanbieding zijn. Je zult merken dat je veel minder geld kwijt bent.

5. De bon niet controleren

Vaak verfrommelen we de bon meteen in onze jaszak, maar dat kun je beter niet meer doen. Een kassa heeft namelijk ook niet altijd gelijk. En we willen natuurlijk wel onze kortingen pakken. Altijd goed checken dus.

Lees ook: Ai: deze fouten maken we bijna allemaal tijdens het tandenpoetsen

Bron: Kiplinger | Beeld: Unsplash, Mehrad Vosoughi