Ai: deze fouten maken we bijna allemaal tijdens het tandenpoetsen

tandenborstel

Als je met een niet-elektrische tandenborstel poetst, maak je al snel de volgende fouten

Of je er nu zin in hebt of niet: tandenpoetsen is belangrijk om je tanden gezond te houden. We moeten ons hele leven nog met ons gebit doen, dus we kunnen maar beter goed voor onze tanden zorgen. En dat doe je niet als je de volgende poetsfouten maakt.

Te vaak poetsen

Hoeveel kun je nu fout doen als je je tandenpoetst, vraag je je wellicht af. Hoewel we dachten dat we het allemaal wel goed doen, zijn er toch dingen die je verkeerd kunt doen. Te vaak poetsen, bijvoorbeeld. Volgens experts kan het namelijk dat je die ivoren wachters te vaak aan een poetsbeurt onderwerpt. Poets jij bijvoorbeeld na élke maaltijd? Dat is echt te vaak. ’s Ochtends, voor het slapengaan en een keer tussendoor is meer dan genoeg, zo beweren tandartsen. Poets je vaker? Dan kun je het glazuur van je tanden beschadigen.

Te hard en te lang poetsen

Poets jij je tanden langer dan twee minuten? Ook direct mee stoppen. Onderzoekers waarschuwen dat je je glazuur kunt beschadigen als je langer dan twee minuten poetst. Ook moet je de tandenborstel niet te hard op je tanden zetten, want wederom kun je ook daarmee je tandglazuur én je tandvlees beschadigen.

Juist vasthouden

Ook is het belangrijk om de haren van je tandenborstel in de juiste richting te houden: met de haren naar beneden in de richting van het tandvlees. Houd vervolgens de tandenborstel in een hoek van 45 graden om je tanden zo goed mogelijk schoon te poetsen. Dus niet de haren van de tandenborstel recht op je tanden zetten, zoals sommigen wel doen. 

Lees ook: Chiropractor waarschuwt: ‘Last van een spierknoop? Maak deze fout dan niet

Bron: Woman and home | Beeld: Unsplash, Superkitina