Vanaf nu geen plastic zakjes meer op de groente- en fruitafdeling bij Lidl

Lidl plastic zakjes

De supermarkt gaat volledig over op herbruikbare tasjes

Doe jij je boodschappen bij de Lidl? Grote kans dat je dan regelmatig thuiskomt met het zóveelste plastic zakje van de groenteafdeling. Niet echt duurzaam natuurlijk… Maar daar komt nu verandering in: Lidl stopt volledig met wegwerpzakjes voor groente- en fruit. In plaats daarvan verkopen ze herbruikbare tasjes, voor 30 cent per stuk.

In de voetsporen van Albert Heijn

Bij de Albert Heijn kun je allang geen groenten en fruit in plastic wegwerpzakjes stoppen, maar Lidl is er nog lang mee doorgegaan. Tot nu, want vanaf deze week vind je ze dus niet meer bij de supermarktketen. Net als de concurrent bieden ze in plaats van de plastic zakjes tegen betaling van 30 cent een herbruikbare Green Bag aan.

Lidl Green Bag

De Lidl Green Bag ken je misschien al wel, want deze ligt sinds 2018 al in de schappen – naast de plastic wegwerpzakjes welteverstaan. Die laatstgenoemde gaan nu dus met pensioen, en worden volledig vervangen door de duurzamere varianten.

Duurzaam doel

Het verbannen van de plastic zakjes heeft natuurlijk een achterliggende reden. Lidl wil namelijk in 2025 het plastic verbruik van hun verpakkingen met minimaal 30 procent hebben verlaagd. Door volledig over te stappen op Green Bags, zijn ze al een goed eind op weg om dit doel te behalen.

Gratis

Voor veel klanten zal het natuurlijk even wennen zijn om hun sinaasappels en tomaten niet meer in een plastic zakje te kunnen dumpen, en dus deelt de Lidl voor de eerste klanten gratis Green Bags uit. Als je snel bent, lukt het je misschien ook nog om er één te bemachtigen!

Lees ook: Oeh! Jumbo verkoopt nu cocktails in een glazen potje

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Kookfans, Favor Flav | Beeld: Adobe Stock