Handig om te weten: in déze 5 prachtige landen vind je de minste toeristen

Misschien een leuke bestemming voor je volgende vakantie?

Een stedentrip of een verre reis maken is altijd leuk. Maar wanneer je een bijzondere bezienswaardigheid gaat bezoeken heb je soms gewoon geen zin in al die toeristen om je heen. Vaak lijken we er bijna niet aan te ontkomen, tótdat we erachter kwamen wat de 5 minst bezochte plekken door toeristen ter wereld zijn.  

Kleine kans dat je op deze plekken een andere toerist tegenkomt.

Wereldtoeristenorganisatie
De Wereldtoeristenorganisatie heeft onlangs onderzoek gedaan naar welke landen wereldwijd het mist bezocht worden. Zonde! Want al deze landen zijn prachtig om eens te bezoeken. Om een vergelijking te maken, jaarlijks hebben we in onze hoofdstad Amsterdam veel meer dan 10 miljoen(!) toeristen. Hoog tijd dus om binnenkort een tripje te plannen naar een van deze landen!

Liechtenstein
Tussen Zwitserland en Oosterrijk ligt het zesde kleinste land ter wereld, Liechtenstein. Jaarlijks trekt dit prachtige kleine landje ongeveer 69.000 toeristen. Het land heeft een prachtige natuur, is omringd door bergen en heeft een rijke historie. Wel belangrijk: Liechtenstein heeft zelf geen vliegveld, dus je zou dan het beste naar Zürich (Zwitserland) kunnen vliegen.

Tuvalu
Ooit van Tuvalu gehoord? Wij tot nu toe ook nog niet. Het afgelopen jaar heeft dit kleine eilandje, dat tussen Hawaï en Australië ligt, ongeveer 2.000 toeristen mogen ontvangen. Het lijkt in de middle of nowhere te liggen maar Tuvalu is misschien nog wel een betere spot dan Hawaï, aangezien het alles behalve toeristisch is. Tropische stranden en een azuurblauwe zee; wij zien onszelf hier wel een tijdje verblijven!

Belize
Van heel Centraal-Amerika is Belize het minst bezochte land. Het is haast niet voor te stellen dat deze tropische bestemming slechts 386.000 toeristen per jaar trekt. Helemaal voor toeristen die van avontuurlijke en actieve vakanties houden is Belize perfect. Er zijn hier prachtige plekken om te duiken, tropische wouden, mooie berglandschappen en een vriendelijke bevolking. Wat wil je als toerist nog meer!

San Marino
Het enige waar je het lang San Marino misschien van kent, is het van Eurovisie Songfestival. Niet heel vreemd, want dit kleine landje kent zelf slechts maar 30.000 inwoners. San Marino ligt in het noorden van Italië en heeft veel kenmerken van Toscane. Jaarlijks komen hier maar 60.000 toeristen. En je vindt hier alles wat je van Italië gewend bent; heerlijk eten, goede wijnen en prachtige landschappen. Extra bonus: je kan hier ook tax-free shoppen!

Sierra Leone
En last but not least is er nog het prachtige Sierra Leone. Toegegeven; het land is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest vanwege de Ebola crisis, maar sinds al sinds maart 2016 is het gehele land Ebola-vrij. Jaarlijks zijn hier gemiddeld 74.400 toeristen te vinden, en ze er in dit land nog wel wat bij gebruiken. En dat is zeker geen straf, gezien alle tropische stranden met palmbomen, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking.

Lees ook: Voedselexpert onthult: dit vliegtuigvoedsel is wél lekker om te eten!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash