‘Mijn schoonmoeder kaapte mijn babyshower’

schoonmoeder baby

‘Ze doet alsof het haar eigen baby is. Alles moet om haar draaien’

Anne-May* en haar man verwachten hun eerste kind. Maar, wat een prachtige periode had moeten zijn, wordt nu overschaduwd door de rare acties van haar schoonmoeder, Sylvia. Het is zelfs zo erg, dat Anne-May haar schoonmoeder wil gaan verbieden om de baby nog te zien. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal.

Schoonmoeder

Tijdens Anne-May’s zwangerschap, ontwikkelde haar schoonmoeder de gewoonte om naar de baby te verwijzen als ‘haar’ baby: “Ze zegt steeds dingen als ‘ik kan niet wachten tot mijn baby geboren is’, of ‘mijn baby gaat zo geliefd zijn’.” Anne-May voelde zich daar niet fijn bij, maar volgens haar man kon ze dit het beste gewoon negeren.

De situatie escaleerde toen schoonmoeder Sylvia een babyshower wilde organiseren, en daarbij haar eigen vrienden wilde uitnodigen. Volgens haar was dit een traditie die zijn en haar vriendinnengroep altijd hadden gehad. Anne-May vroeg haar nog of zij haar eigen vrienden ook uit kon nodigen, maar dat was volgens Sylvia niet de bedoeling. Uiteindelijk stemde Anne-May met tegenzin in.

De babyshower

Op de dag van de babyshower kreeg Anne-May een sjerp met ‘aanstaande moeder’, en Sylvia kreeg er een met ‘aanstaande oma’. Al Sylvia’s vrienden hadden cadeaus meegenomen, maar Anne-May was verbijsterd toen ze ze openmaakte: “Alle cadeaus hadden te maken met circusdieren, en wij hadden een bloementhema voor de babykamer gekozen. Er was niets van ons eigen verlanglijstje. En dat terwijl Sylvia beloofd had dat ze onze verlanglijst aan haar vrienden zou geven.”

Toen haar man aan het einde van de babyshower binnenkwam, confronteerde hij zijn moeder direct. Maar volgens Anne-May glimlachte Sylvia heel triomfantelijk. “Ze zei dat ze het thema dat wij hadden gekozen niet leuk vond. Ze wil de babykamer bij haar thuis versieren met circusdieren, dus had ze een verlanglijstje voor haarzelf gemaakt.”

Ruzie

Anne-May en haar man werden woedend. “Ik zei tegen Sylvia dat ze moet kappen om te doen alsof het allemaal om haar draait, en riep zelfs dat ze de baby op deze manier nooit zou mogen zien.” Sylvia begon daarop te huilen.

Sinds de babyshower ontvangen Anne-May en haar man steeds berichten van zijn familie. “Ze noemen ons egoïstisch en ondankbaar, en beweren dat we Sylvia’s voorpret als oma compleet hebben verpest.” Wat zou jij doen als je in Anne-May’s schoenen stond?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Awkward_Nerve6154.

Lees ook: Mirthe vertelt: ‘Ik wil dat mijn verloofde zijn tattoo weg laat halen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels