Onderzoek: ‘Geld uitgeven aan je vriendinnen maakt je gelukkiger’

geld

Hoog tijd voor een spontaan cadeautje dus!

Dat wij vrouwen zelf gelukkig worden van een gloednieuwe outfit, interieur spulletjes of onszelf verwennen met een dagje naar de spa, hoeven wij je vast niet meer te vertellen. Maar iemand anders zo nu en dan verblijden met een leuk presentje? Daar schijnen we zelfs nóg meer voldoening uit te halen!

Zo blijkt het onderzoek van de Universiteit van Zürich.

Proefpersonen

Een grote groep proefpersonen werd aangesteld om geld uit te geven. De ene helft van de groep mocht dit spenderen aan zichzelf, en je raadt het vast al, de andere helft mocht het geld uitgeven aan cadeaus voor een vriend(in). En de verrassende uitslag? De groep die het geld spendeerden aan vriendinnen waren na afloop veel gelukkiger.

MRI-scan

In het onderzoek werd de proefpersonen niet zelf gevraagd hoe zij zich voelden, maar werd dit aangetoond aan de hand van een MRI-scan. Er werd een verhoogde activiteit in delen van de hersenen aangetoond door de MRI-scan wanneer iemand een cadeau voor een ander had gekocht. Deze activiteit staat in verband met vrijgevigheid en geluk. Al is het maar een kleinigheidje, jouw vriendin verdient zeker wel een leuk presentje!

Lees ook: Alle Annie M.G. Schmidt-films zijn binnenkort weer in de bioscoop te zien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pexels