Binnenkort een date? Dít drankje kun je dan het beste bestellen

drankje

Even wat moed indrinken

Tijdens menig vrijdagmiddagborrel wordt er een flesje opengetrokken. Niets mis met een wijntje of ander drankje op zijn tijd. Ook voor een date kan het fijn zijn om even van tevoren een drankje te drinken tegen de zenuwen. Ben je toch bezig? Ga dan voor dít drankje.

Onderzoek

Wat houden we toch van de wetenschap. Niet dat we onszelf nu zomaar willen hullen in een witte labjas, maar er komen zo nu en dan weleens interessante bevindingen uit onderzoeken naar voren. Bijvoorbeeld dat chocolade eten je slimmer maakt. Nu weer komen onderzoekers uit Engeland met een interessante ontdekking.

Drankje

Een groep onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk deed een onderzoek naar het effect van verschillende alcoholische drankjes op de emoties van de desbetreffende drinker van dit drankje. Hieruit bleek dat spirits (sterke dranken als wodka en gin) sterke emoties oproepen bij de drinker. Als je hier te veel van drinkt kunnen dat negatieve emoties zijn, maar een glaasje kan er juist voor zorgen dat je je zelfverzekerder en sexy voelt.

Vragenlijst

Voor het onderzoek werden de gegevens van maar liefst 30.000 mensen geanalyseerd nadat zij een vragenlijst invulden over drugs- en alcoholgebruik. Deze mensen waren afkomstig van over de hele wereld.

Lees ook: rode wijn en chocolade helpen tegen rimpels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels