Met deze fitnessoefening gebruik je maar liefst 86 procent van je spieren

fitnessoefening

Over effectief gesproken!

De sportschool bezoeken is niet voor iedereen een hobby. Bij de meeste mensen komt er dan ook wel een frisse dosis tegenzin bij kijken. Stiekem gaan we dan ook alleen omdat we een bepaald resultaat hopen te behalen. Eigenlijk willen we gewoon fit en strak worden zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Herkenbaar? Let dan even op. Er bestaat namelijk een fitnessoefening waarbij je maar liefst 86 procent van je spieren gebruikt. En dat betekent maximaal resultaat!

Eén simpele oefening, maximaal resultaat!

86 procent van je spieren

Op zoek naar een effectieve work-out? Dan is de ergometer je beste vriend! Uit een onderzoek van het English Institute of Sport blijkt namelijk dat je met roeien 86 procent van je spieren gebruikt. Je traint hiermee namelijk niet alleen je armen, maar ook je benen, billen, schouders, buikspieren en rugspieren. En dat is niet het enige: je werkt daarnaast ook nog eens aan je conditie.

Roeien

Roeien kan zowel buiten als binnen. Is er geen roeivereniging bij jou in de buurt, dan kun je natuurlijk ook gewoon de sportschool induiken en je uitleven op een roeiapparaat. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste techniek hebt. Je moet je buikspieren bijvoorbeeld goed aanspannen, zodat je je armen niet overbelast. Weet je niet zo goed hoe je precies moet roeien, vraag dan hulp aan een personal trainer of iemand die al langer roeit. Hoe dan ook, maak je vooral geen zorgen: roeien is niet moeilijk. Jij kunt het ook!

Lees ook: Gruwel je van hardlopen? Met deze sporten verbrand je minstens zoveel calorieën!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels