Man: ‘Ik zei tegen mijn te dikke collega dat ze af moest vallen’

collega afvallen

 ‘Als jij nou eens beter voor jezelf gaat zorgen en een paar kilo’s kwijtraakt…’

Tenzij je helemaal voor jezelf werkt, zul je op je werkplek te maken hebben met collega’s. En dat levert nog weleens wat ergernissen op. Zo stoort Ryan* zich aan een collega in het bijzonder. Waarom? Omdat ze te dik is. En dat heeft hij haar ook gezegd. Nu vraagt hij zich af of dit gegrond was of niet. 

Te veel pauzes

Ryan werkt in een winkel, waar hij de voorraden in de winkel bij moet vullen. Dit kan nogal zwaar werk zijn, vooral als je conditie niet op peil is. “Ik heb een collega met overgewicht,” begint Ryan zijn verhaal op het forum. “Ze neemt constant pauze, omdat ze te moe wordt van het zware werk.”

Ongezond

“Het is duidelijk dat ze niet voor zichzelf zorgt en alleen maar troep eet,” gaat hij verder. “Elke dag hoor ik haar om negen uur ’s ochtends een blikje cola openmaken. Om haar donuts mee weg te spoelen. Nou, begrijp me niet verkeerd. Ik houd ook wel van donuts en frisdrank, maar alles op zijn tijd.”

Afvallen

Laatst was het weer zo’n dag dat zijn collega keer op keer pauze moest nemen om haar benen te laten rusten, vertelt Ryan. “Normaal gesproken heb ik daar niet zo’n probleem mee, omdat we naast de lunch een paar keer mogen pauzeren. Maar die dag nam ze echt veel meer pauzes dan wij en kreeg ze haar taken niet af. Allemaal omdat ze zo’n slechte conditie heeft.” Ryan was er helemaal klaar mee en kon het niet laten er iets van te zeggen. “Ik zei tegen haar: ‘Kijk, wij zijn er allemaal klaar mee om jouw troep op te ruimen. Als jij nou eens beter voor jezelf gaat zorgen en een paar kilo’s kwijtraakt, is dat beter voor ons allemaal.'”

Waarschuwing

Niet geheel verrassend was de vrouw hier niet van gediend en maakte een melding bij hun manager. “Nu heb ik een waarschuwing gekregen”, beklaagt Ryan zich op het forum. “Ben ik nou echt zo’n slecht persoon dat ik haar heb gezegd wat af te vallen?”

Reacties

De reacties op Ryans verhaal zijn gemengd. Veel mensen begrijpen wel dat hij zich eraan stoort als zijn werk hieronder lijdt. Toch stellen zij dan voor om eerst naar een leidinggevende te stappen, in plaats van zulke dingen direct tegen zijn collega te zeggen. Anderen hebben het idee dat Ryan simpelweg een gemene opmerking wilde maken over haar gewicht. Wat denk jij?

*Ryan is niet de echte naam van de man. De man deed zijn verhaal op het forum onder de naam Randall_Lahey65.

Lees ook: Man: ‘Ik werd boos omdat zij ongesteld werd in mijn bed’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels