‘Ik ben blij dat het huwelijk van mijn schoonzus niet is geslaagd’

huwelijk-schoonzus

‘Ik heb helemaal geen zin om sorry te zeggen’

Michelle* is al een paar jaar getrouwd met David. Het zusje van David, Laura, heeft nooit aardig tegen Michelle gedaan. Laura is ook een aantal jaar getrouwd geweest, maar dat huwelijk is op de klippen gelopen. Michelle is daar niet rouwig om en heeft dat een keer tegen Laura gezegd. Nu heeft ze het gevoel dat ze haar excuses moet aanbieden, terwijl ze dat niet wil. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Geen klik

“Ik ben al een aantal jaar getrouwd met David”, begint Michelle haar verhaal. “We hebben elkaar op de universiteit ontmoet en waren eerst vrienden. Na een tijdje heeft hij me op date gevraagd en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Een paar weken later heb ik zijn zusje Laura ontmoet. Helaas hadden we geen klik en die hebben we nog steeds niet.”

Nooit aardig gedaan

“Volgens Laura hadden David en ik onze relatie te lang geheim gehouden voor haar”, schrijft Michelle. “Ze zei dat dat een slecht teken was en dat ze er geen vertrouwen in had dat we elkaar gelukkig zouden maken. Ze kreeg mooi ongelijk, want inmiddels zijn David en ik dus getrouwd. Nog steeds zegt ze weleens tegen me dat ze niet denkt dat we voor altijd bij elkaar zullen blijven.”

Ineens gescheiden

Zelf is Laura heel jong getrouwd. “Die relatie was blijkbaar vrij liefdeloos en ze zijn getrouwd omdat ze het gevoel hadden dat dat moest. Toen ik daar achterkwam, begreep ik ineens waarom ze altijd zo lullig deed over mijn relatie. Ze deed nooit echt uit de doeken hoe haar huwelijk was, maar kwam ineens met het bericht dat ze ging scheiden. Dat zag niemand aankomen. David en ik gingen naar haar toe om te kijken hoe het met haar was.”

De waarheid verteld

Toen Michelle en David bij Laura thuis waren, vroeg Laura wat zij van de scheiding vonden. “Toen werd ik ineens overvallen door een wraakgevoel. Ik zei dat het me niets verbaasde dat haar huwelijk op de klippen was gelopen”, schrijft Michelle.

Daar was Laura niet bepaald blij mee. “Ze begon meteen tegen me te schreeuwen en zei dat we weg moesten. David was boos op me en zei dat mijn opmerking ongepast was. Ik heb meteen mijn excuses aan hem aangeboden, maar ik ben niet van plan om dat ook bij Laura te doen. Het voelde juist wel goed om haar gewoon een keer de waarheid te vertellen. Toch krijg ik steeds meer het gevoel dat ik haar iets verschuldigd ben. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Michelle aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam duckyfuzzfuzzyduck1.

Lees ook: ‘Ik gooide de telefoon van mijn vrouw na een ruzie uit het raam’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jim Flores