‘Ik ben er plotseling achtergekomen dat mijn broer een zoon heeft’

zoon

‘Mijn broer weet zelf niet van het bestaan van dat jongetje af’

Maria* is er onlangs achtergekomen dat haar broer Erik een zoontje heeft. Erik en de rest van hun familie weten niet van het bestaan van dat jongetje af. Maria heeft aan de moeder beloofd dat ze het niet verder zal vertellen en loopt nu dus met een groot geheim rond. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Verliefd, verloofd, uit elkaar

“Vier jaar geleden had mijn broer Erik een relatie met een meisje genaamd Tanja. Ze was ruim tien jaar jonger dan hij”, begint Maria haar verhaal. “Ik heb haar destijds een keer gezien bij een bruiloft van een familielid. Ze was duidelijk erg verliefd op mijn broer en niet veel later verloofden ze zich. Toch liep de relatie uiteindelijk stuk en werd de verloving verbroken. Erik was er aardig kapot van, maar wist zich te herpakken en is inmiddels gelukkig getrouwd.”

Als twee druppels water

Erik en Maria hebben een goede band en wonen een paar dorpen bij elkaar vandaan. Onlangs moest Maria iets hebben dat bij haar eigen supermarkt niet te verkrijgen was, dus ging ze naar een filiaal verderop. “Daar kwam ik Tanja tegen. Ze duwde een supermarktkar voor zich uit waar een jongetje in zat. Toen we oogcontact maakten, zag ik het meteen: Erik is de vader van dat jongetje. Hij had Tanja’s blauwe ogen, maar leek verder als twee druppels water op Erik. Ik was enorm verbaasd en Tanja zag dat, dus kwam ze op me af en smeekte me om het niet aan Erik te vertellen.”

Helemaal niet zo lief

Tanja en Maria raakten aan de praat en besloten samen te gaan lunchen, zodat Tanja het hele verhaal kon vertellen. “Toen pas kwam ik erachter dat Erik tijdens hun relatie helemaal niet zo aardig was voor Tanja. Hij wilde overal de controle over hebben. Tanja had het gevoel dat ze vastzat in de relatie. Toen ze ontdekte dat ze zwanger was, besloot ze het niet aan Erik te vertellen uit angst dat ze dan helemaal nooit meer weg zou kunnen komen. In plaats daarvan maakte ze het eindelijk uit en ging ze weer bij haar ouders wonen. Ze heeft in de periode hard gewerkt, totdat ze een eigen appartement kon betalen”, schrijft Maria.

Groot geheim

Maria beloofde tijdens die lunch nogmaals plechtig aan Tanja dat ze haar familie niet over het kind zou vertellen. “Ik vind het vervelend dat mijn familie niet van zijn bestaan kan afweten, maar ik begrijp Tanja heel goed. Ze heeft me ook bewijs laten zien in de vorm van berichten. Er is dus geen twijfel over mogelijk dat Erik haar slecht behandeld heeft. Het enige waar ik nu mee zit, is dat ik dus een best wel groot geheim voor mijn familie heb. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan?” Wat zou jij tegen Maria zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwRAte5824.

Lees ook: ‘Mijn man vond een livestream belangrijker dan de zorg voor onze dochter’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Allef Vinicius