Ben je de jongste in jouw gezin? Dan heb jij het meeste kans miljonair te worden!

miljonair

Ben jij al miljonair?

Waarschijnlijk droomde je altijd van een grote smak geld op je bankrekening, maar als je de jongste bent dan bestaat de kans dat deze droom werkelijkheid wordt. Ben jij namelijk de jongste in jouw gezin? Dan heb je heel veel mazzel, want dan heb jij het meeste kans om miljonair te worden!

En dit is de reden.

Miljoenenonderneming
Uit een onderzoek, dat gepubliceerd werd in the Journal Personality and Individual, blijkt namelijk dat de jongste in de familie eerder geneigd is om een miljoenenonderneming op te zetten dan de oudere personen in dezelfde familie. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 6300 Britse mannen en vrouwen die werden geboren in 1970. Uit het onderzoek bleek dat de jongste van de familie maar liefst 49% (!) meer kans heeft eigen baas te worden.

Durven
Volgens de wetenschappers heeft deze verhoogde kans alles te maken met de persoonlijkheid van het jongste familielid. De onderzoekers beweren namelijk dat ‘jongste kinderen durven te verkennen en anders te zijn’, een eigenschap die oudere broers en zussen niet hebben. Dit zorgt ervoor dat het jongste broertje of zusje eerder geneigd is om een risicovolle maar ook succesvolle onderneming op te zetten. Een potentieel goudmijntje dus. Ben jij de jongste? Jij blij! Moet je alleen nog wel even met een heel goed idee komen natuurlijk.

Lees ook: Om déze redenen moet je per direct een vakantie met je zus boeken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pexels