‘Mijn man vond een livestream belangrijker dan de zorg voor onze dochter’

livestream

‘Hij is liever met zijn online ‘vrienden’ bezig dan met ons’

Chantal* is getrouwd met Timo, die een YouTube-kanaal met veel volgers heeft. Hoewel Chantal en Timo samen een dochtertje hebben, is Timo alleen maar bezig met livestreams. Dit is onlangs ten koste gegaan van de zorg voor hun dochtertje, wat Chantal woedend heeft gemaakt. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Goed voor zijn mentale gezondheid

“Mijn man Timo heeft een YouTube-kanaal met duizenden volgers”, begint Chantal haar verhaal. “Daarop organiseert hij regelmatig livestreams, waarbij hij met die volgers praat en hun vragen beantwoordt. We hebben een dochtertje dat nu zeven maanden oud is. Dat heeft voor veel extra verantwoordelijkheid gezorgd, maar Timo is daar totaal niet mee bezig. Hij wil steeds vaker aan de gang met die livestreams en zegt ‘dat het goed is voor zijn mentale gezondheid’ en ‘dat het ervoor zorgt dat hij socialer wordt’. Ik geloof daar weinig van en vind het steeds vervelender dat hij weinig tijd met onze dochter doorbrengt.”

Continu wakker

Laatst moest Chantal boodschappen doen en vroeg ze Timo om op hun baby te passen. “Hij zei dat het helemaal goed zou komen. Ik was uiteindelijk meerdere uren weg, omdat ik ook andere dingen moest regelen. In de tussentijd heb ik Timo meerdere keren gebeld om te vragen hoe het ging. Hij zei telkens dat het goed ging en dat onze dochter sliep.” Het zat Chantal echter niet lekker. “Onze dochter slaapt nog niet zo lang achter elkaar. Bovendien zou ze in een tijdsbestek van een aantal uur minstens een keer honger of krampjes moeten krijgen, waardoor ze wakker zou zijn.”

Zwart voor haar ogen

Chantal ging daarom zo snel als ze kon naar huis. “Ik zag Timo niet in de woonkamer en werd daardoor meteen ongerust. In de slaapkamer trof ik onze dochter aan. Ze was volledig wakker en had een overvolle luier. Ook had ze duidelijk geen melk gehad, want de fles stond onaangeroerd op het nachtkastje. Ik was woedend en stormde naar het kantoortje. Daar zat Timo, middenin een livestream.” Het werd even zwart voor Chantals ogen. “Ik begon onmiddellijk tegen Timo te schreeuwen. Hoe kom hij zo onverantwoordelijk zijn? Het interesseerde me niet dat zijn livestream nog in volle gang was en al zijn volgers het konden zien.”

Een pauze genomen

Timo raakte in paniek en zette alles zo snel mogelijk uit. “Daarna had hij ook nog het lef om boos op mij te worden”, schrijft Chantal. “Ik zou zijn online carrière hebben verpest en hem voor schut hebben gezet. Ik heb tegen hem gezegd dat nu duidelijk is geworden dat hij zijn online ‘vrienden’ belangrijker vindt dan zijn eigen gezin. Ik heb mijn spullen gepakt en logeer nu al een tijdje met onze dochter bij mijn ouders. Timo heeft al meerdere keren contact opgenomen en zegt dat hij ons mist, maar ik heb echt even geen behoefte aan een hereniging. Doe ik hier goed aan?” Wat zou jij tegen Chantal zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Sadiawil977.

Lees ook: ‘Ik word enorm gepest door een collega, zeker nu mijn opa is overleden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Guillaume de Germain