‘Ik denk dat de ziekenhuisopname van mijn schoonmoeder nep is’

Frustratie

‘Mijn man vindt dat ik alleen maar aan mezelf denk en lullig doe’

Jolanda* vertelt op Reddit een verhaal over haar schoonmoeder. Onlangs is ze opgenomen in het ziekenhuis, waardoor Jolanda en haar man terug naar huis moesten vliegen. Eenmaal aangekomen bleek dat er niets aan de hand was. Hierdoor denkt Jolanda dat de ziekenhuisopname van haar schoonmoeder nep is.

Schoonmoeder

“Mijn schoonmoeder is 81. Vroeger was ze altijd heel zelfstandig, maar sinds mijn schoonvader een aantal jaar geleden is overleden, gaat haar gezondheid achteruit”, begint Jolanda haar verhaal. “Om heel eerlijk te zijn was ze geen makkelijke vrouw in de omgang, en daar is mijn man het met me eens.”

“We hadden niet veel contact met haar. Mijn man ging eens in de paar maanden bij haar op bezoek”, vertelt Jolanda verder. “Sinds kort verwacht ze van mijn man dat hij vaker dan dat op bezoek komt. Ze is teleurgesteld wanneer ze niet is uitgenodigd voor de dingen die we samen doen. Zo waren we onlangs een dagje weg voor de verjaardag van mijn man. Hij wou haar zelf niet meenemen, omdat het ons zou weerhouden van de activiteiten die we konden doen. Mijn schoonmoeder vond dat we een rustigere dag hadden kunnen plannen zodat zij ook met ons mee kon.”

Ziekenhuisopname

“Afgelopen week zijn we op bezoek gegaan bij mijn familie. Mijn schoonmoeder belde mijn man en vertelde hem dat ze heel erg ziek was en opgenomen was in het ziekenhuis.” Toen Jolanda en haar man dit hoorden, besloten ze direct terug te vliegen naar huis. “Toen we aankwamen bleek dat ze helemaal in orde was en alleen een verkoudheid had. We spraken de dokter en die zei dat mijn schoonmoeder had gezegd dat ze niet kon ademen. Toen de dokter had aangegeven dat ze naar huis kon gaan, stond ze erop dat ze zou worden opgenomen.”

Leugens

“Ik zei tegen mijn man dat het klonk alsof ze gewoon opgenomen wou worden zodat wij naar huis zouden vliegen”, aldus Jolanda. “Nu wil ze bij ons komen wonen, omdat ze ‘ziek’ is. Ik heb gezegd dat ik dit niet wil en dat ze doet alsof ze ziek is. Mijn man vindt dat ik alleen maar aan mezelf denk en lullig doe”, sluit Jolanda haar verhaal af.

Wat vind jij van de situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam PrudentStorm2678

Lees ook: Joris: ‘Ik verdenk mijn vriendin van vreemdgaan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels