Man vertelt: ‘Mijn vrouw zei dat ze nooit van me heeft gehouden’

man

‘Ik heb een huwelijk met een vrouw die niet eens een beetje van me houdt’

Mark* vertelt op Reddit dat hij zijn vrouw tegen een vriendin hoorde zeggen dat ze niet van hem houdt, maar ook nooit van hem heeft gehouden. Hij confronteert zijn vrouw hiermee, die toegeeft dat dit inderdaad zo is. Mark zit met zijn handen in het haar, hij heeft geen idee wat hij nu moet doen om zijn huwelijk te redden.

Confrontatie

“Ik hoorde mijn vrouw tegen een vriendin zeggen dat ze niet van me houdt, maar ook nog nooit heeft gedaan”, begint Mark zijn verhaal. “Ze zei dat ze met me getrouwd is omdat ze zwanger werd en verwacht had dat ze verliefd op me zou worden zodra ons kind er was.”

“Toen haar vriendin naar huis ging, vroeg ik haar hier direct naar. We hadden een emotionele discussie. Ze ontkende het niet en vertelde me hetzelfde als wat ze tegen haar vriendin had gezegd”, vervolgt Mark zijn verhaal. “Toen ik vroeg waarom ze dan met me getrouwd was, zei ze dat ze liever met een man was getrouwd waar ze niet van houdt maar wel goede eigenschappen heeft, dan met een man waar ze wel van houdt maar geen goede eigenschappen heeft.” Hij geeft aan hierdoor geschrokken en gekwetst te zijn.

Gekwetst

“Ik zei haar dat ik moest nadenken over wat ze had gezegd, en ze gaf aan dat ik zoveel tijd moest nemen als dat ik nodig had. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben gekwetst, maar ook in de war”, aldus Mark. “Ik heb een huwelijk met een vrouw die niet eens een beetje van me houdt. Eigenlijk was ik destijds gewoon de beste optie voor haar en heeft ze daarom voor me gekozen. Ze is een geweldige vrouw en moeder voor onze kinderen geweest. Ik heb geen twijfels aan haar, ze is nooit vreemd gegaan en heeft me nooit op een andere manier pijn gedaan.”

Oplossing

Mark heeft nagedacht over wat het stel kan doen. “Ik dacht aan relatietherapie, maar onze liefde is dus maar vanaf één kant. Ik hou van haar met heel mijn hart, en dat weet ze.” Mark sluit zijn verhaal af met: “Om alles samen te vatten: mijn kant van het huwelijk is gevuld met alleen maar liefde en respect, terwijl haar kant van het huwelijk alleen om respect gaat.”

Wat zou jij Mark adviseren in deze situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam throwra989872654

Lees ook: Joris: ‘Ik verdenk mijn vriendin van vreemdgaan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels