‘Ik heb ervoor gezorgd dat een collega van mijn man is ontslagen’

ontslagen

‘Hij vond zelf dat hij niks verkeerd had gedaan’

Daisy* was een aantal jaar getrouwd, maar haar man is sinds kort overleden. Ze kreeg na zijn dood ineens allemaal flirterige berichten van een van zijn collega’s. Daar was ze niet van gediend, dus heeft ze het aangekaart bij het bedrijf waar haar man werkte. Het heeft tot het ontslag van de collega geleid. Op Reddit vraagt Daisy zich nu af of ze het juiste heeft gedaan.

Ineens allemaal berichten

“Drie weken geleden is mijn man overleden”, begint Daisy haar verhaal. “Hij heeft de laatste vier jaar van zijn leven voor hetzelfde bedrijf gewerkt. Daar had hij het erg naar zijn zin en het heeft hem een paar mooie vriendschappen opgeleverd.” Sinds het overlijden van haar man krijgt Daisy ineens berichten van Tim, een collega van haar man. “Ik ken hem niet persoonlijk en het was me een raadsel hoe hij aan mijn nummer was gekomen. Dat was ook het eerste wat ik vroeg toen hij contact met me opnam. Hij zei dat mijn man het nummer voor zijn overlijden aan hem had gegeven.”

Rapport opgesteld

Eerst vond Daisy de berichten van Tim alleen een beetje vervelend, maar ze begon zich al gauw echt te ergeren. “Hij begon steeds meer met me te flirten en ging echt een grens over. Vooral toen hij me midden in de nacht ineens een foto van zijn geslachtsdeel stuurde, met daarbij de vraag ‘of ik behoefte had aan gezelschap’ omdat hij ‘wist dat ik me eenzaam voelde’. Ik kon er niet meer van slapen, omdat ik er zo van walgde.” Daisy besloot na dat bericht dat het tijd was voor actie. “Ik ben naar het bedrijf gegaan en heb mijn beklag gedaan bij de directeur. Er is een rapport opgesteld waarin beschreven wordt wat Tim allemaal gestuurd heeft.”

Schuldgevoel vanwege ontslag

Het rapport leidde een aantal dagen geleden tot het ontslag van Tim, die daar niet blij mee was. “Hij stuurde me boze berichten, waarin hij zei dat ik erop uit was om zijn leven te verpesten”, schrijft Daisy. “Hij zei dat ik mijn probleem met hem ook gewoon met hemzelf had kunnen bespreken en dat ik er niet mee naar zijn baas had hoeven stappen. Zelf vond hij niet dat hij iets verkeerd had gedaan. Bovendien wisten al zijn collega’s er nu van, terwijl dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling was. Ik heb alleen maar tegen hem gezegd dat ik hem zie als een collega van mijn overleden man, niets meer en niets minder. Toch voel ik me schuldig, omdat ik weet dat hij een gezin heeft en rekeningen moet betalen. Heb ik er goed aan gedaan om naar zijn baas te stappen?” Wat zou jij tegen Daisy zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwRA799577.

Lees ook: ‘Mijn vriend schold me uit omdat ik geen taxi kon betalen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Towfiqu barbhuiya