‘Ik heb mijn eigen dochter ontslagen in ons restaurant’

ontslagen

‘Ze was gewoon echt niet fanatiek genoeg’

Marcel* runt al jaren een restaurant. Zijn beide kinderen werken daar in de bediening. Als Marcel hoort dat zijn dochter haar werk niet goed doet, besluit hij haar op staande voet te ontslaan. Het zorgt voor een ruzie met zijn vrouw, die aan de kant van hun dochter staat. Op Reddit vraagt Marcel lezers om raad.

Telkens te laat

“Ik run al decennia een restaurant en sinds een paar jaar werken allebei mijn kinderen in de bediening”, begint Marcel zijn verhaal. “Mijn zoon is 19, mijn dochter 17. Ik ben heel tevreden over hoe mijn zoon het allemaal doet: hij is altijd op tijd en draait zijn hand niet om voor extra klusjes. Ook als hij niet in de gaten gehouden wordt, zorgt hij ervoor dat alles geregeld wordt. Mijn dochter is totaal niet fanatiek. Ze is alleen maar met haar telefoon bezig en komt vaak een half uur te laat. Ik heb haar er al een paar keer op aangesproken, waarna ze keer op keer beloofde dat ze beter haar best zou doen.”

Losse gesprekken

Een paar keer per jaar voert Marcel een-op-eengesprekken met elk van zijn personeelsleden. “Ik vraag ze dan of ze vinden dat alles goed gaat en of ze nog tevreden zijn met hun werk. Als er problemen zijn, worden die meteen opgelost. Tijdens een aantal van die gesprekken kreeg ik te horen dat personeelsleden zich ergerden aan het gedrag van mijn dochter. Ze zeiden tegen me dat ze geen team player is en dat ze vaak een grote mond opzet naar haar collega’s. Blijkbaar denkt ze dat ze dat kan maken, omdat ze de dochter van de eigenaar is.”

Op staande voet ontslagen

Marcel was niet bepaald blij met de klachten en ging er dus meteen iets aan doen. “Van dat prinsessengedrag ben ik natuurlijk helemaal niet gediend. Of je nu mijn kind bent of niet: ik verwacht dat je hard werkt en je goed gedraagt. Daarom ben ik een serieus gesprek met mijn dochter aangegaan, waarin ik haar vertelde dat ze niet meer in het restaurant kan werken. Ik heb haar dus op staande voet ontslagen.” Zijn dochter verliet de zaak erg verdrietig, maar Marcel ging ervan uit dat dat wel bij zou trekken.

Ruzie met zijn vrouw

Toen Marcel die avond thuiskwam, bleek dat zijn dochter het hele verhaal al aan zijn vrouw had verteld. “Zij was woedend. Hoe kon ik onze kleine meid nou ontslaan? Ik heb geprobeerd uit te leggen dat het ook niet mijn voorkeur had, maar dat het op deze manier gewoon niet werkte. Mijn vrouw was het er niet mee eens en vindt nog altijd dat ik mijn excuses aan onze dochter moet aanbieden. Heb ik het juiste gedaan?” Wat zou jij tegen Marcel zeggen?

*De naam Marcel is gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam EmptyCold7477.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Ik ben enorm jaloers en ik word gek van mezelf’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Sebastian Coman Photography