‘Ik liet een veganist per ongeluk vlees eten en ik zei niks’

collega's werk

De vrouw kreeg het hierdoor aan de stok met collega’s

Molly* eet af en toe plantaardig, maar is geen veganist. Omdat ze zo vaak vegan eet, denken haar collega’s wel dat ze alleen plantaardig heeft. Onlangs ontstond hierdoor een misverstand op het werk bij Molly.

Niet vegan

“Ik eet veel plantaardig voedsel om gezondheidsredenen. Ik ben geen veganist, maar dit lijkt soms wel zo”, begint Molly haar verhaal op het platform Reddit. “Ik neem lunch mee van thuis en ik eet altijd veel groenten, tofu en eigenlijk geen zichtbaar vlees. Toch is het niet altijd vegan, want ik kook mijn maaltijden soms in bouillons van vlees, of ik gebruik vissaus”, legt Molly uit. “Veel mensen op kantoor denken dat ik vegetariër of veganist ben, maar als ze ernaar vragen zeg ik ze altijd dat ik dat niet ben.”

“Onlangs aten we gezamenlijk op kantoor en iedereen bracht wat eten mee. Ik had wat eten meegebracht en ik zei tegen mijn collega’s dat het niet vegan was”, vervolgt Molly. “Later zag ik een collega, die veganist is, wat van het eten pakken dat ik had gemaakt. Ik zei er niks van, omdat ik niet zeker wist of ze persoon echt vegan was en het onbeleefd is om over iemands eetgewoonten te praten.”

Collega’s

Echter, de collega’s van Molly vonden dat ze er wel wat van had moeten zeggen. “Mij werd verweten dat ik mijn collega had “misleid” om niet-veganistisch voedsel te eten. Ze zeiden dat ik mezelf op een valse manier presenteerde (als vegetariër/veganist) en dat ze daarom aannamen dat het eten dat ik maakte allemaal vegetarisch/veganistisch zou zijn. Volgens hen had ik de man moeten tegenhouden toen ik zag dat hij het eten pakte.”

“Had ik mijn collega moeten tegenhouden? Of is het zijn eigen verantwoordelijkheid”, vraagt Molly zich af.

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/throw129876533.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder neemt ongevraagd de hele planning van mijn bruiloft over’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels