‘Ik liet mijn date achter in het restaurant, omdat hij zich vreselijk gedroeg’

date

‘Volgens mij wilde hij me alleen maar het bed in krijgen’

Saskia* is single en ging laatst op date met de broer van een van haar vriendinnen. Het was geen succes, dus heeft ze hem uiteindelijk alleen in het restaurant achtergelaten. Daardoor is haar vriendin boos op haar geworden. Saskia wil geen ruzie en vraagt lezers op Reddit om advies.

Geen goed idee

“Een van mijn vriendinnen kwam laatst ineens met het idee voor een date”, begint Saskia haar verhaal. “Het leek haar leuk als ik iets zou gaan eten met haar oudere broer. Volgens haar zouden we goed bij elkaar passen en hadden we veel met elkaar gemeen. Ik was eerst een beetje terughoudend, maar besloot het toen toch maar te doen. Wat kon er misgaan?” Al snel kwam Saskia erachter dat het toch niet zo’n goed idee was. “Een uur voor de date zou plaatsvinden, kreeg ik een bericht van hem. Zijn auto wilde niet starten, dus vroeg hij of ik hem op wilde halen. Dat deed ik en dus gingen we samen in mijn auto naar de locatie.”

Veel gedoe

Vanaf het moment dat ze zaten, begonnen de problemen. “Hij probeerde voor mij te bestellen en dus te bepalen wat ik zou gaan eten. Daar heb ik een hekel aan”, schrijft Saskia. “Ook deed hij lullig tegen de serveerster en liet hij duidelijk blijken dat hij het gevoel had dat hij boven iedereen stond. Hij praatte alleen maar over hoeveel geld hij verdient en hoe belangrijk zijn baan is. Ik werd nou niet bepaald blij van ons gesprek.” Toen het moment kwam waarop er betaald moest worden, zorgde dat voor een extra probleem. “Ik wilde de rekening splitten en er zo snel mogelijk vandoor. Hij stond erop om te betalen en daarna naar mijn huis te gaan ‘om samen lol te hebben’. Daar kreeg ik de kriebels van.”

Ertussenuit geknepen

Saskia zei dan ook meteen tegen hem dat dat niet zou gebeuren. “Ik rekende mijn eigen deel af en trok mijn jas aan. Hij werd kwaad en zei dat ik dankbaar moest zijn dat hij met me op date wilde. Volgens hij zou hij namelijk ‘veel beter kunnen krijgen’. Ik bedankte de serveerster voor haar geduld en liep weg. Hij schreeuwde naar me dat ik hem een rit naar huis verschuldigd was, ‘omdat er verder toch niks zou gebeuren’. Hij had echter nog niet betaald en werd dus teruggeroepen door de serveerster. Dat gaf mij mooi de kans om ertussenuit te knijpen en dus ben ik snel naar huis gereden.”

Boze vriendin

Wat Saskia betreft was het verhaal daarmee afgesloten, maar haar vriendin belde haar later boos op. “Ze zei dat ik haar broer niet zo had moeten behandelen. Ik vertelde haar mijn kant van het verhaal. Ze was het met me eens dat haar broer zich niet netjes had gedragen, maar zei ook dat het onfatsoenlijk was dat ik hem bij het restaurant had laten staan. Zij was namelijk degene die hem moest ophalen en dat had haar weer extra tijd gekost. Ik voel me totaal niet schuldig, maar wil ook geen ruzie met mijn vriendin. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Saskia zeggen?

*De naam Saskia is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam DiscoveryofMe.

Lees ook: ‘Ik moet een gewoonte opgeven omdat een collega zich gekwetst voelt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Priscilla Du Preez