‘Ik vertelde mijn vriendin dat de naam voor haar kind belachelijk is’

vriendin naam kind belachelijk

‘Waarom moet je zo’n mooie naam verpesten met allemaal onnodige letters erdoorheen?’

Mieke* haar beste vriendin Noa zijn heel erg close. Onlangs is Noa bevallen van een dochter, waardoor Mieke nu ook de naam weet van het kindje. Echter, heeft zij Noa verteld dat ze het een belachelijke naam vindt. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Belachelijke naam

“Mijn beste vriendin Noa en haar partner hebben besloten om hun dochter Djoelia (spreek uit als Julia) te noemen”, begint Mieke haar verhaal. “De tweede naam van hun dochter is Mahriya. Ik dacht in eerste instantie dat de spelling een grapje was, totdat ze vertelde dat ze het echt meenden.”

“Ik zei haar dat de spelling juist belachelijk was bij zo’n eenvoudige naam, en dat hun dochter er later misschien wel last van kan hebben.”

Onnodige letters

Noa dacht daar heel anders over, zo vertelt Mieke. “Ze werd boos en zei dat ik moest ophouden met het verpesten van haar humeur. Ze vond me ook gemeen. Dat vond ik niet, aangezien ik gewoon eerlijk was”, gaat Mieke verder. “De spelling is gewoon belachelijk. Waarom moet je zo’n mooie naam verpesten met allemaal onnodige letters erdoorheen?”

“Ik heb haar gister een bericht gestuurd”, vervolgt ze. “Ik heb gezegd dat ik de naam van de kleine meid zo goed mogelijk probeer te accepteren, maar eerder haar tweede naam zal gebruiken omdat die makkelijker is. Ze zei me dat ik moest stoppen met het sturen van berichten en dat ik een trut was omdat ik de naam belachelijk heb gemaakt.”

Geen trut

Mieke vindt echter niet dat ze dat doet. “Ik ben gewoon eerlijk. Toen ik haar nog een keer duidelijk maakte dat de spelling niet deugde, werd ze woest. Ze zei dat ik de slechtste vriendin ooit was en dat ik haar dochter nooit meer mocht zien. Daarna stuurde haar partner me een bericht waarin hij vertelde dat ik niet zo respectloos moest doen en dat de naam uniek was.”

“Ja, uniek is het zeker. Maar daar gaat dat kleine meisje later alleen maar onder lijden. Ze zal er waarschijnlijk gepest om worden. Ik heb niet meer gereageerd en eerlijk gezegd denk ik niet dat ik zo’n trut ben. Of wel?” Wat vind jij?

*Mieke is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name addie-maylen.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock