Ah oh: bijna al het speelgoed van Temu is gevaarlijk voor kinderen

speelgoed Temu gevaarlijk

Uitkijken!

Anno 2024 weten ouders dat speelgoed best aan de prijs kan zijn. Dus waarom geen speelgoed kopen op goedkope sites als Shein, AliExpress en Temu? Oké, je wacht er wel wat langer op, maar dan heb je ook wat. Of toch niet? Het is namelijk gebleken dat Temu gevaarlijk speelgoed verkoopt. 

Speelgoed Temu

Uit onderzoek van de Europese Speelgoedindustrie (TIE) is gebleken dat 95 procent van de speeltjes niet veilig zijn voor gebruik en voldoen ze dus ook niet aan de veiligheidsvoorschriften. Zo gaat een zelfrijdende auto voor kinderen bijvoorbeeld veel te hard, en zou nepgereedschap een echte muur kunnen uitbreken. Ah oh!

Illegaal in Europa

Maar dat was nog niet alles. Het onderzoeksteam schrok zich namelijk een hoedje toen ze erachter kwamen dat niets van het speelgoed legaal in Europa verkocht mocht worden. Het speelgoed is gewoonweg hartstikke gevaarlijk. “Deze spullen leven niet op tot de veiligheidsstandaards en zijn daardoor een significant risico voor kinderen. Met de spullen spelen kan leiden tot gevaar”, aldus de organisatie.

Zo kunnen kinderen zichzelf snijden en zelfs wurgen én kunnen ze stikken in bepaalde onderdelen. Zo had een babyrammelaar scherpe hoeken, waar kinderen hun mond mee open konden snijden.

Kringloop

Hoewel het dus makkelijk is om bij Temu goedkoop speelgoed te bestellen, zul je toch nog eens achter je oren moeten krabben. Ga je voor een goedkope prijs, maar gevaarlijk speelgoed, of ga je juist voor een goede prijs kwantiteitverhouding?

Wil je liever niet veel geld uitgeven aan speelgoed, maar wil je het risico niet lopen met sites zoals Temu? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij de dichtstbijzijnde kringloop. Daar heb je vaak goed speelgoed voor een kleine prijs.

Lees ook: Aha: hierdoor krijgen sommige ouders spijt van de naam die zij hun kind geven

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Andc | Beeld: Pexels