Vrouw biecht op: ‘Na een gewelddadige relatie weet ik niet hoe ik moet omgaan met mijn nieuwe vriend’

gewelddadige relatie nieuwe vriend

‘Soms heb ik het gevoel dat ik nu degene ben die toxic is’

Rita* heeft een aantal jaar in een gewelddadige relatie gezeten. Echter, heeft ze nu eindelijk een partner gevonden die wel goed voor haar zorgt. Ze vindt het alleen erg moeilijk om zich aan te passen, aangezien ze alleen haar vorige relatie gewend is. Op Reddit vraagt ze daarom om hulp en advies.

Ex-vriend

“Ik ben tien jaar samen geweest met mijn ex-vriend”, begint Rita haar verhaal op het online platform. “Er waren veel ups en downs door de jaren heen. Zo was er sprake van emotioneel én fysiek misbruik. Hij heeft ADHD, zit in een depressie en heeft heel veel jeugdtrauma. Als zijn toenmalige vriendin dacht ik echter altijd dat ik hem kon helpen.”

“Naast alle mooie momenten tussen ons, waren er ook heel veel tranen. Toch bleef ik bij mijn ex omdat ik jong en naïef was, en dacht dat de liefde alles kon laten werken. Ik zat daarnaast ook midden in mijn rechtenstudie. Hij had altijd tijdelijke banen en ik moest veel voor hem bekostigen.”

Nieuwe relatie

Toch zag Rita na tien jaar eindelijk in dat deze relatie niet werkte. “Ik kapte ermee en voor het eerst in jaren had ik het gevoel dat ik kon ademen. Inmiddels ben ik ongeveer een jaar samen met mijn nieuwe partner”, vertelt ze dan. “Ik ontmoette hem vorig jaar en het klikte meteen. Hij is aardig en grappig én hij luistert naar me. Hij verontschuldigt zich als hij mijn gevoelens kwetst en hij behandelt me niet als een stuk stront. Maar soms heb ik het gevoel dat ik nu degene ben die toxic is.”

Rita vertelt dat ze het heel moeilijk vindt om over haar gevoelens te praten door haar vorige relatie. “Ik ben ook onzeker en bang dat hij bij me weggaat. Soms denk ik dat hij moe wordt van mij, maar dan zie ik weer dat hij heel veel van me houdt. Ik ben zo blij dat ik hem heb ontmoet. Maar ik weet gewoon niet hoe ik hier mee om moet gaan. Help!” Wat zou jij adviseren?

*Julia is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name Sensitive-Hurry-4548.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zussen mogen mijn dochter nooit meer zien’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock