‘Ik weiger een nieuwe jurk te kopen voor mijn broers bruiloft’

jurk

‘Volgens het bruidspaar heeft mijn jurk de verkeerde kleur’

Nadine* haar broer gaat binnenkort trouwen. De voorbereidingen zijn in volle gang, en daar hoort natuurlijk het kopen van een outfit bij. Nadat Nadine hoorde welke kleuren het bruidspaar wilde gebruiken, heeft zij een mooie jurk gekocht. Maar nu blijkt dat ze het helemaal verkeerd heeft begrepen…

Kleurenpallet

“Mijn broer gaat dit voorjaar trouwen”, begint Nadine haar verhaal op het forum Reddit. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen en inmiddels zijn het thema en de kleuren dan ook duidelijk geworden. “Het bruidspaar kondigde onlangs een kleurenpalet aan, namelijk groen, zilver, zwart en goed”, vertelt de vrouw. “Ik ging ervan uit dat dit de kleuren waren die mijn broer en zijn aanstaande vrouw zouden dragen, dus kocht ik een prachtige donkerrode jurk.”

Nieuwe jurk

Maar Nadine had het helemaal verkeerd begrepen. “Blijkbaar wordt er van bruiloftsgasten verwacht dat zij outfits dragen die passen bij het kleurenpalet. Ik dacht dat ik deze kleuren juist niet mocht dragen”, legt ze uit. “Het is me dan ook ten zeerste aanbevolen om een nieuwe jurk te kopen in de juiste kleuren, zodat ik niet ontzettend uit de toom val en opval tijdens de bruiloft.” Dat weigert Nadine echter. “Ik heb geen geld om een nieuwe jurk te kopen en ik kan deze niet retourneren, omdat de retourdatum al is verstreken.”

Van mening veranderd

“Ik sprak met de aanstaande bruid toen ze hun kleurenpalet aankondigden om te vragen of ze ons specifiek in die kleuren wilde hebben”, blikt Nadine terug ter verduidelijking op haar verhaal. “Destijds zei ze: ‘Het kan me niet schelen wat je wilt dragen’ en nu zegt ze dat ze ons wél in deze specifieke kleuren wil hebben.” Haar schoonzus heeft zelfs nog meegekeken toen Nadine naar jurken ging zoeken, en zij pas iets over de kleuren nadat ze er een had gekocht. De vrouw weigert nu een nieuwe jurk te kopen, waardoor de rest van de familie niet blij is en zij enorm gaat opvallen. Wat zou jij doen in deze situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/l0stINNature. 

Lees ook: ‘Mijn moeder verklapte aan familie dat ik zwanger ben’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels