‘Ik weiger om op mijn neefje te passen omdat ik niet betaald krijg’

neefje

De man wil zijn vrije tijd niet opofferen

Jesper* heeft een drukke baan, maar kan in de zomer meestal wel een paar weken lekker vrij nemen. Echter wil zijn zus Demi dan dat hij in zijn vrije weken op haar zoon past. Daar zit Jesper niet op te wachten. De man vraagt om advies op het anonieme platform Reddit.

Oppassen

Jesper vertelt dat de schoonfamilie van zijn zus en hun moeder meestal op zijn neefje passen. Dat doen ze 4 à 5 werkdagen en op vrijdag betaald Jespers zus voor een oppas. Nu is Demi echter van mening dat Jesper een dag in de week gratis op haar zoon moet passen, maar dat weigert hij. “Zij begon tegen mij te argumenteren dat ik – omdat ik zomers vrij krijg – haar elke vrijdag in mijn vrije tijd oppasdiensten verschuldigd ben en dat ik meer met mijn neefje moet optrekken”, vertelt Jesper. “Ik zie hem ongeveer één keer per maand, soms vaker. En elke keer als ik bij hen op bezoek ga, duurt het bezoek meer dan vier uur en moet ik uiteindelijk toch babysitten.”

Verantwoordelijkheid

Jesper vind het niet nodig om zijn vrije tijd op te geven om op te passen, al helemaal niet omdat hij van mening is dat Demi makkelijk naar een andere oplossing kan zoeken.”Ik hou van mijn neefje en we kunnen goed overweg. En ondanks dat mijn zus en haar man vanuit huis werken, een goede baan hebben en bij de ouders van Demi’s man wonen, eisen ze nog dat ik oppas op hun kind. Ik heb het gevoel dat het niet mijn verantwoordelijkheid is om elke vrijdag 30 minuten te rijden om gratis op te passen”, vervolgt Jesper. “Ik probeer in de zomer een eigen praktijk op te zetten, dus het is niet zo dat ik in mijn vrije tijd niets doe. Daarnaast betaalt Demi onze jongere zus om op haar neefje te passen op haar vrije dagen, maar wil ze mij niet betalen omdat ik al betaalde vakantiedagen krijg in de zomer”.

Geld

Jesper vindt dit onzin en wil ook betaald krijgen. “Mijn partner en ik willen vakanties plannen voor in de zomer (zij werkt in de zomer, dus alleen in de weekenden kunnen we samen uitstapjes maken) en ik wil aan mijn privépraktijk werken. Ik vind niet dat het mijn verantwoordelijkheid is om elke vrijdag voor gratis kinderopvang te spelen. Af en toe vind ik niet erg, maar elke week minstens één keer, vind ik onredelijk.” Demi vindt juist dat Jesper onredelijk is en dat hij de kans zou moeten grijpen om meer te binden met zijn neefje. Wat vind jij, moet Jesper elke vrijdag oppassen of heeft hij gelijk?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam u/throwawaytohideaway2.

Lees ook: ‘Mijn vriend knoeit met mijn wekker zodat ik me verslaap voor werk’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels