‘Is het erg dat ik mijn 20-jarige dochter niet in huis neem nu ze zwanger is?’

zwanger

Zijn dochter wilde geen anticonceptie meer gebruiken, waardoor ze volgens haar vader nu op de blaren moet zitten

Ryan* zijn dochter Kim is twintig jaar en woont sinds haar achttiende op zichzelf. Zijn vrouw – haar moeder – nam haar rond die leeftijd mee naar de dokter om ervoor te zorgen dat Kim aan de pil ging. Maar niet veel later ontmoette ze haar 28-jarige vriend. Ze begonnen volgens Ryan al snel te praten over trouwen en kinderen, iets waar hij doodsbang voor was. Toch blijkt die angst nu werkelijkheid te worden: Kim is zwanger. Op Reddit doet ze vader zijn verhaal. 

Vriend

“Kim werd nadat ze op zichzelf ging wonen smoorverliefd op haar vriend Mees”, begint Ryan. “Ze ontmoetten elkaar online, maar spraken al snel met elkaar af. Mees is acht jaar ouder dan Kim, iets waar ik me meteen al zorgen om maakte”, geeft Ryan toe. “Ze begon namelijk al heel snel te praten over trouwen en over kinderen krijgen.” Ryan schrijft dat hij en zijn vrouw haar ervoor wilden behoeden om al op zo’n jonge leeftijd aan kinderen te beginnen, maar Kim wilde er niks van weten.”

Op reis

“Op zich was er op het eerste gezicht niks mis met Mees”, geeft Ryan toe. “Maar toen de twee besloten om op een lange reis te gaan en Kim wilde stoppen met de pil, begon ik m’n twijfels te krijgen. Hierdoor gingen mijn vrouw en ik met Kim in gesprek”, vervolgt Ryan. “We bespraken hoe belangrijk het is om wél anticonceptie te gebruiken. Daarnaast hebben we het ook nog gehad over de optie dat ze mogelijk zwanger zou kunnen raken en wat de kosten dan zouden kunnen zijn van een baby.”

Toch bleef Ryan ongerust. “Dit komt met name omdat mijn vrouw heeft toegegeven aan Kim dat ze was gestopt met anticonceptie omdat ze op jonge leeftijd zwanger wilde worden. Ik heb daar nog aan toegevoegd dat als het zou gebeuren dat ze zwanger zou raken, ik er niet voor wilde zorgen als zij er toch niet klaar voor zou zijn – hoeveel ik ook van het kind zal gaan houden. ”

Zwanger

En wat blijkt? De reis kwam tot zijn einde en Kim kwam thuis met een positieve zwangerschapstest. “En met die positieve test vertelde ze me ook dat Mees financieel niet stabiel genoeg is om voor haar en het kind te zorgen. Toch willen ze het kind wél houden”, schrijft Ryan. “Ze belde me gisteravond met de vraag of zij en Mees bij ons konden inwonen, zodat Mees een baan kon zoeken en uiteindelijk een huis kon gaan huren. Ze willen zoveel mogelijk geld sparen zodat ze kunnen verhuizen voordat de baby er is. Toch denk ik dat dit allemaal te mooi is om waar te zijn. Kim heeft namelijk totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor wij waarschijnlijk voor de baby moeten zorgen.”

“Ik weiger om ze in huis te nemen”, vervolgt de vader. “En ik wil al helemaal Mees, die ik nauwelijks ken, niet in mijn huis hebben. Omdat we ze niet in huis nemen, huren ze nu een appartement in een studentencomplex. Natuurlijk is dit niet de ideale thuishaven, dat snappen wij ook wel. Daarom hebben we tegen Kim gezegd dat wij haar financieel zouden steunen in de tijd dat ze daar woonde. Ik heb haar wel gezegd dat als ze huisje, boompje, beestje wilde spelen als het kind er is, ze het samen met Mees moest doen. Nu is ze boos op me omdat we volgens Kim haar niet goed steunen.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam funzies86.

Lees ook: ‘Mijn zussen zijn de reden dat ik aan het afvallen ben’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels