‘Ik werd boos op mijn zusje omdat ze niet op wilde passen op mijn zoon’

oppassen

‘Wat krijg ik terug? Stank voor dank’

Emma* en haar man Peter hebben een zoontje van 1. Ze zijn heel gelukkig, maar omdat Peter een aantal weken geleden is uitgezonden staat Emma er alleen voor met de kleine. Haar zusje Mina (18) woont mede daardoor tijdelijk bij haar in. Ze gaat naar een school dichtbij het huis van Emma en hoeft verder niets te betalen of te doen in het huishouden. Maar als Emma ineens wordt opgeroepen door haar werk en Mina vraagt om op te passen gaat het mis… 

Samenwonen

“Mijn zusje Mina woont bij me in sinds Peter is uitgezonden”, begint Emma op Reddit. “Ze heeft geen baan en ik ondersteun haar financieel omdat ze nog naar school gaat.” Mina zit op een school dichtbij het huis van Emma, en doordat Emma voor een langere tijd alleen thuis is hadden ze besloten dat het ‘gezelliger’ was als Mina tijdelijk bij haar in kwam wonen.

“Ik werk vijf dagen per week, waardoor mijn zoon op de kinderopvang zit”, vervolgt ze. “Normaal ben ik in het weekend vrij, maar afgelopen weekend werd ik toch opgeroepen waardoor ik Mina vroeg om die dag even op te passen op mijn zoon.” Maar tot Emma haar verbazing wilde Mina dat niet doen. “Ze weigerde en zei dat het haar vrije weekend was en dat ze moest studeren. Ik zei haar dat ik haar écht nodig had”, vervolgt Emma.

Oppassen

“Mina zei me dat ik ‘gewoon’ online een oppas moest gaan zoeken. Ik werd een beetje kwaad en zei haar dat zij gewoon eventjes moest oppassen. Ik zorg voor haar dus dan is oppassen een kleine moeite lijkt mij. Ik gaf haar een ultimatum en zei haar dat ze moest oppassen of terug moest naar onze ouders die 3 uur verderop wonen.”

Emma schrijft dat Mina heel erg boos werd en haar zei dat ze haar alleen maar voor haar voeten liep. “Ze vindt het eigenlijk gewoon irritant wat ik allemaal voor haar doe! Daarnaast zei ze dat ze volwassen was en dat mijn zoon niet haar kind is.” Emma werd steeds bozer, maar bleef vragen of Mina op haar zoon wilde passen. “Uiteindelijk stemde ze er wel mee in, waardoor ik met een gerust hart naar werk kon.”

Stank voor dank

Maar toen Emma eenmaal op haar werk was, kreeg ze ineens tientallen berichtjes van haar ouders. “Tijdens mijn pauze pakte ik mijn telefoon erbij en zag ik dat ik ineens heel veel berichtjes had van mijn ouders”, vervolgt Emma. “In de berichtjes stond dat ik mijn ‘macht’ misbruikte ten opzichte van mijn zusje en dat mijn zoon niet Mina’s verantwoordelijkheid was. Ik was echt verbaasd. Ik vraag Mina nooit om mij te helpen. Ik geef haar een onderdak, ik doe alles voor haar en ik ondersteun haar financieel. En wat krijg ik terug? Stank voor dank. Ik weet niet wat ik nu moet doen. Mina naar mijn ouders sturen of het maar accepteren?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam BlazingFisher.

Lees ook: ‘Ik schreeuwde tegen mijn vriendin dat ze een keer moet ophouden met eten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock