‘Ik schreeuwde tegen mijn vriendin dat ze een keer moet ophouden met eten’

eten vriendin

‘Ik werd helemaal gek’

Jason* zijn zus heeft al een paar jaar een bakkerij. Toch heeft ze de laatste tijd moeite om de bestellingen bij te houden omdat ze te weinig personeel heeft. Jason heeft hierdoor aangeboden om haar te helpen, en een aantal vullingen thuis te maken voor zijn zus. Maar als Jason merkt dat zijn vriendin Charlotte telkens de vullingen zit op te eten, barst de bom. Op Reddit doet Jason zijn verhaal.

Bakkerij

“Mijn zus heeft al vier jaar een bakkerij, maar omdat ze steeds groter wordt, krijgt ze het té druk”, begint Jason zijn verhaal. “Ze heeft het de laatste tijd moeilijk om de bestellingen bij te houden, omdat ze te weinig personeel heeft.” Jason schrijft dat zijn zus veel bruidstaarten maakt waarvoor veel custard en marmelade nodig is. “Ik heb haar aangeboden om te helpen”, vervolgt hij. “Sinds kort ben ik daarom de vullingen bij mij thuis gaan maken voor mijn zus, zodat ze minder werk heeft.”

Roet in het eten

Toch is er iets wat telkens roet in het eten gooit voor Jason. “Helaas heeft mijn vriendin Charlotte de afgelopen vier keer dat ik vullingen heb gemaakt, letterlijk haar vingers in de potjes gestoken om het te proeven”, schrijft Jason ietwat gefrustreerd. “Ik heb haar geprobeerd uit te leggen dat ze haar vingers er niet in mag dopen omdat dat hartstikke onhygiënisch is. Daarnaast is het ook zonde van het geld omdat ik de vullingen telkens moet weggooien. Ik heb haar gezegd dat ze een lepel moet gebruiken, maar telkens als ik het zeg wordt ze verdrietig omdat ‘met haar vingers eten’ haar terug doet denken aan haar kindertijd.”

Fat-shaming

“Vandaag probeerde ik snel wat chocolade custard te maken en naar mijn zus te brengen omdat ze te laat was met een bestelling voor een belangrijke klant. Ik zei Charlotte van tevoren al dat ze het niet mocht opeten, en als ze dat écht wilde, ze een lepel moest gebruiken”, vervolgt Jason. “Maar tot mijn verbazing zag ik ineens dat Charlotte er wéér met haar vingers in zat! Ik werd helemaal gek omdat dit al de VIJFDE keer was dat ze dit deed. Ik schreeuwde en zei: ‘verdomme Charlotte, hou op met eten! Het is niet voor jou!’.”

En toen Jason haar boos aansprak begon Charlotte te huilen. “Ze werd boos op me omdat ze vond dat ik ‘fat-shamede’, ook al maakte ik niet eens een opmerking over haar gewicht. Daarnaast heeft ze ook nooit een verleden gehad met gewichtsproblemen of eetstoornissen, dus waar dit ineens vandaan kwam wist ik echt niet. Oké, ik weet dat ik hard was, maar ze bleef mijn grenzen opzoeken. Ben ik toch té hard geweest?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawaycakegf.

Lees ook: ‘Mijn vriendin gelooft plotseling niet meer in monogamie’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock