Wat je vooral niet moet doen als je aan het online daten bent

online daten

Grote kans dat je deze afknapper niet had verwacht

Tegenwoordig is het bijna de normaalste zaak van de wereld dat je je nieuwe liefde online vindt. Er bestaan genoeg datingsites en apps waarbij je misschien wel de ware kan vinden. Maar wat hebben we ook veel afknappers voorbij zien komen op deze sites. Mannen met maar één foto waar hij met 5 andere vrienden op staat en je dus geen idee hebt om wie het gaat of iemand met een verschrikkelijke openingszin. Nee, bedankt. Volgende!

Deze dingen zijn allemaal verschrikkelijk maar het staat dus niet op nummer 1 als het gaat om grootste afknappers bij online daten.

Dating-website Zoosk
Een dating-website genaamd Zoosk lieten maar liefst 9.000 leden van de website een ênquete invullen over afknappers tijdens het online daten. En wat nu uiteindelijk de aller-grootste afknapper bleek te zijn? Het onjuist gebruiken van grammatica en spelling. Eigenlijk maakt het bij online daten dus niet eens zoveel uit wat je zegt, maar juist hóe je het zegt. Het overgrote deel, maar liefst 72 procent, gaf aan dat grammaticale fouten de grootste afknapper zijn. Bijna de helft, 48 procent zou zelfs gelijk het contact verbreken of niet meer op hem/haar in gaan. De reden dat dit zoveel ergernis met zich meebrengt komt vooral omdat het overkomt als desinteresse als iemand een spelfout maakt.

Net taalgebruik
Bijna alle deelnemers, maar liefst 93 procent, denkt beter over zijn of haar match wanneer er in volle zinnen gesproken wordt en dat elke zin wordt afgesloten met een punt. Ook is gebleken uit het onderzoek dat personen die een uitroepteken gebruiken in hun profielbeschrijving, 10 procent meer kans hebben op een reactie. Uit een ander onderzoek van Match.com bleek dat voornamelijk vrouwen (96 procent) slechte grammatica een afknapper vinden. Misschien in het vervolg toch even je bericht goed nalezen voordat je op verzenden drukt?

Lees ook: Dít is de reden dat je juist je tegenpool moet gaan daten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: NSMBL | Beeld: All Sweetness and Life